Deputatul Ion Stan a anuntat, miercuri, ca a fost demis de la sefia organizatiei Dambovita, ca urmeaza sa i se retraga sprijinul politic si sa fie exclus din partid, relateaza Agerpres.

Ion Stan este vicepresedinte al Comisiei comune permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI.

''Ieri (marti, n.r.), presedintele partidului Victor Ponta m-a invitat la o discutie de circa 10 minute si, in urma acestei discutii, a luat decizia de a ma demite din functia de presedinte al PSD Dambovita. Nu este singura decizie pe care partidul a luat-o sau o va lua impotriva mea, urmeaza luni sa mi se retraga sprijinul politic pentru functia de deputat, iar la sfarsitul saptamanii viitoare sa fiu exclus din partid. Toate aceste lucruri mi-au fost comunicate ieri (marti, n.r.), de catre Victor Ponta, spunandu-mi ca rezultatele organizatiei judetene Dambovita de la alegerile din 10 iunie sunt sub asteptari si ca am asteptat acel rezultat cu multa indiferenta, fara sa ma implic in campanie si fara a sustine candidatul PSD la functia de presedinte al CJ'', a declarat Ion Stan, intr-o conferinta de presa, la Targoviste.

"Daca imi va fi fortata iesirea din partid, cu siguranta ca nu voi iesi din politica nici damboviteana si nici romaneasca si voi vedea spre ce familie politica ma voi indrepta eu si colegii care vor dori sa mearga cu mine (...). Nu vreau sa fac nicio speculatie. Pot sa ma orientez spre orice alta forta politica. Chiar si spre UDMR. Care e problema? Au avut destule voturi in judetul nostru in 2008'', a precizat Stan.

Acesta sustine ca i-a spus lui Victor Ponta ca nu este adevarat, ca s-a implicat in campanie si a sustinut candidatul USL la functia de presedinte al CJ Dambovita. Pe de alta parte, Ion Stan spune ca PSD Dambovita nu a avut rezultate slabe la alegerile locale, deoarece a castigat 47 de primarii din totalul de 89, presedintia CJ si majoritatea in consiliul judetean.

''In ce priveste pierderea functiei de primar al municipiului Targoviste, i-am spus domnului Ponta ca nu am pierdut eu, ci candidatul propus de la centru'', a adaugat Stan.

De asemenea, Ion Stan a spus ca a mai fost acuzat de ''lipsa de implicare in indepartarea din partid a celor care erau de partea presedintelui PDL Dambovita, Florin Popescu''.

''S-a referit aici la deputatul Gheorghe Ana, deputatul Ion Dumitru si presedintele PSD Targoviste, Victor Sanda. L-am rugat pe Victor Ponta sa arunce o privire pe rezultatele inregistrate pe districtele coordonate de acesti colegi ai mei si sa constate ca ceea ce sustinea domnia sa, sau informarea venita din judet, nu corespundea realitatii'', a precizat Ion Stan.

Ion Stan a fost 16 ani presedinte al PSD Dambovita si ca este memebru PSD de 20 de ani.