Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca, in cursul zilei de miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei tarii noastre care va participa la reuniunea din 28 - 29 iunie si mandatul acesteia la Consiliul European, relateaza Agerpres. Reamintim ca, pentru a fi valid, mandatul delegatiei Romaniei trebuie semnat si de presedintele Romaniei.

UPDATE 19.00: "Conform uzantelor de transmitere a acestui tip de document, lista delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisa Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene, Serviciului European de Actiune Externa si tuturor Statelor Membre, precum si Croatiei. Romania are confirmarea primirii", arata Guvernul.

Intre timp insa, Mark Gray, unul dintre purtatorii de cuvant al Comisiei Europene, a spus ca un astfel de document nu trebuie sa fie trimis Comisiei Europene.

"Nu cred ca este o lista care trebuie trimisa noua, ci Consiliului European, pentru ca presedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare. Ar fi normal sa fie trimisa Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informatii despre faptul ca o asemenea lista a fost primita la birourile noastre", a spus Mark Gray.

UPDATE 16.08: Surse diplomatice au declarat pentru HotNews.ro ca la Bruxelles nu a fost primita nici o notificare oficiala din partea Romaniei privind delegatia la Consiliul European

Potrivit lui Ponta, delegatia Romaniei va fi formata din primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, si ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

"Azi, MAE a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei Romaniei. Am primit tot azi agenda finala a reuniunii de pe 28 - 29 iunie. Pot sa va confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situatia economica si sociala in acest moment in Europa si mecanismul financiar multianual 2014 - 2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim-ministri", a declarat Victor Ponta, dupa ce a participat la ceremonia de preluare a mandatului de catre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.