Un document intern al PSD, publicat pe scribd.com prezinta mesajele generale pe care membrii partidului ar urma sa le transmita pe temele acuzatiilor de plagiat si a situatiei din PDL. Potrivit documentului intitulat "Mesaje generale privind temele zilei - 20 iunie 2012", acuzatiile de plagiat sunt "o incercare penibila de a-l discredita pe primul ministru".

"Cum se pregateste PSD sa manipuleze opinia publica in cazul Ponta-Plagiat (copy-lotul). Este un document intern de partid, dintr-o sursa credibila. Aveti mai jos clasicul punctaj de mesaje, ce trebuie sa spuna pesedistii despre plagiatul lui Ponta", scrie Dan Tapalaga pe contul personal de Facebook.

Potrivit documentului de partid, "este cel putin dubios faptul ca dupa ce, in repetate randuri, Traian Basescu a facut referire la titlul de doctor al premierului Victor Ponta, acum apar acuzatii de plagiat legate de teza sa de doctorat, in revista Nature, aceeasi revista in care consilierul prezidential Daniel Funeriu a acordat un interviu in 2011, aceeasi revista in care au aparut si informatii privind plagiatul lui Ioan Mang, revista care de altfel se ocupa de alte stiinte decat cea juridica".

Printre mesajele recomandate se numara:

  • "Este penibil faptul ca premierul Victor Ponta este acuzat ca a plagiat lucrari ale celui care i-a redactat Prefata la teza de doctorat", judecatorul Dumitru Diaconu.
  • "Lucrarile care ar fi fost plagiate sunt trecute in bibliografia tezei de doctorat, deci nu se poate spune ca a dorit sa isi insuseasca munca altcuiva."
  • "Aceasta este o arma specifica lui Traian Basescu, este o metoda securista de a discredita pe cineva."