Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, in debutul sedintei Biroului Permanent National (BPN), la care presa a avut acces, ca isi doreste ca seful statului, Traian Basescu, sa plece de la putere cat mai rapid ca sa se termine cu "sistemul sau securist".

"Eu stiam ca sa fiu prim-ministru cu Basescu presedinte o sa fie un joc de-a soarecele si pisica: eu o sa ma ocup de investitii in Romania si de joburi, dumneavostra o sa va ocupati de votat legi in Parlament si el o sa se ocupe sa ne faca dosare. Dar nu e o surpriza, cu asta se ocupa, asa a stat la putere si asa va face pana va pleca de la putere, lucru pe care, evident, il doresc sa se intample cat mai rapid, ca sa mai terminam cu dosarele, mizeriile si cu acuzatiile si cu sistemul securist al lui Basescu", a spus Ponta, in fata conducerii centrale a PSD, citat de Mediafax.

El le-a cerut liderilor social-democrati sa fie calmi si sa isi respecte obligatiile fata de cei care i-au ales.

"Am rezistat atatia ani impotriva lui, mai rezistam putin si cred ca avem obligatia sa ne facem datoria fata de cei care ne-au votat. Basescu si cu Funeriu nu ne-au votat, nu ne-au iubit vreodata, nu cred ca nu avem nicio obligatie fata de ei. Sa fim calmi si sa mergem mai departe neabatut catre ceea ce oamenii asteapta de la noi", a spus Ponta.