Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat marti ca acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta nu au niciun fundament, afirmand ca "sunt oameni care se ocupa in a gasi nod in papura la altii".

Intrebat cum comenteaza acuzatiile de plagiat la adresa premierului Ponta, Andrei Marga a raspuns: "Eu le comentez asa cum le comenteaza chiar el. Dl Ponta a dat aseara, azi-dimineata explicatii. Din pacate, in Romania sunt oameni care se ocupa in a gasi nod in papura la altii. Eu cred ca si acesti oameni, indiferent ce functii detin ei, ar trebui sa se ocupe de problemele cetatenilor. Acestea sunt urgenta noastra", potrivit Agerpres.

Marga a sustinut ca plagiate pot fi regasite in lucrarile fostilor ministri si premieri.

"Sa fim foarte limpezi, daca este vorba sa se gaseasca plagiate, pai sa plonjam putin in lucrarilor fostilor ministri si in lucrarile altor prim-ministri sa vedeti acolo ce este. Din pacate, presa este acum concentrata pe o acuzatie care nu are niciun fundament", a spus ministrul de Externe.

El a aratat ca in Romania lipseste o reglementare cu privire la modul in care ar trebui sa fie citate sursele in lucrari.

"Sunt reguli internationale in materie de citari. Nu este niciun secret in aceasta si se pot lua manuale, cred ca si pe piata bucuresteana sunt astfel de manuale. Ce lipseste in Romania? In Romania lipseste, din pacate, o reglementare, un articol intr-o lege cu privire la aceste lucruri", a spus ministrul de Externe.