Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal s-a intrunit marti, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului. Propunerea care va fi inaintata CNC va fi aceea de organizare a unei Conventii extraordinare a PDL pe 30 iunie, la care sa fie aleasa noua structura de conducere si presedintele formatiunii, in urma depunerii demisiilor de catre intreg Biroul Permanent National.​

11.20: Toader Paleologu: "Daca este altcineva mai bine plasat decat mine care sa imi reprezinte ideile il voi sustine fara ezitare, daca nu voi analiza. Daca leadershipul partidului care se va degaja la aceasta Conventie nu imi va conveni deloc, nu voi mai vrea sa fac parte din conducerea partidului si ma voi gandi serios daca voi mai candida la toamna"

11.00 Vasile Blaga: Eu sper ca la sfarsitul lucrarilor partidul sa fie unit si sa formeze o forta centru-dreapta si sa se opune coalitiei de centru-stanga care face atat de rau Romaniei.

  • HotNews.ro va tine la curent cu principalele momente de la CNC al PDL

Presedintele demisionar al PDL Emil Boc a anuntat duminica, la finalul Colegiului Director National, ca a fost aprobata derogarea de vechime pentru cei care vor sa candideze la functiile de conducere din partid, inclusiv pentru functia de presedinte al formatiunii.

"Am hotarat sa propunem CNC organizarea Conventiei Nationale extraordinare a Partidului Democrat Liberal pentru 30 iunie, care sa aleaga presedintele PDL si celelalte persoane care vor compune conducerea PDL. Numarul de delegati pe care il vom propune marti sa se aprobe va fi de 1.450. Astazi (duminica - n.r.) s-a aprobat derogarea de vechime pentru cei care doresc sa candideze la functiile de conducere in PDL, inclusiv pentru functia de presedinte. Exact cum a fost la Conventia PDL din mai 2011, cand s-a acceptat, si atunci, sa nu existe o bariera de vechime in partid pentru a putea candida la functiile de conducere in PDL. In consecinta, va putea candida o persoana care, la data la care trebuie sa depuna candidatura, are calitatea de membru PDL. Marti (la Consiliul National de Coordonare - n.r.) se va stabili calendarul depunerii candidaturilor pentru functia de presedinte si pentru celelalte functii din cadrul Biroului Permanent National", a precizat presedintele demisionar Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a spus ca de organizarea Conventiei extraordinare se va ocupa o comisie formata din reprezentanti desemnati de primele noua organizatii judetene ale PDL care au obtinut cel mai bun scor la alegerile locale. Europarlamentarii PDL Cristian Preda si Monica Macovei, precum si colegii lor democrat-liberali Sever Voinescu si Teodor Paleologu vor initia o motiune pentru Conventia Nationala Extraordinara a partidului care va avea loc pe 30 iunie.

"Colegiul Director al PDL a decis sa propuna Consiliului National de Conducere (convocat pentru marti 19 iunie) organizarea unei Conventii Extraordinare a partidului peste 2 saptamani. Colegiul a refuzat - cu 36 de voturi la 14 - solutia unui Directorat stabilit prin compromis pentru 6 luni. Daca nu e compromis, atunci e competitie. Ea va avea loc pe 30 iunie. Alaturi de Monica Macovei, Sever Voinescu si Toader Paleologu vom cauta sa initiem o motiune care sa adune alesi locali si nationali in jurul ambitiei de a spori credibilitatea publica a PDL. Intr-adevar, daca nu acum, cand?", a scris Cristian Preda, luni, intr-o postare pe blogul personal.

Conform articolului 81 din Statutul PDL, Consiliul National de Coordonare (CNC) este organul de conducere, decizie politica si organizatorica al Partidului Democrat Liberal in perioada dintre Conventiile Nationale. In acest sens, CNC poate adopta orice hotarare de competenta CN, cu exceptia adoptarii de noi motiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi presedinti ai CNISL si CNRC.