Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, vineri, ca in timpul desfasurarii sedintei Colegiului Director al partidului nu a vorbit la telefon cu presedintele Traian Basescu, deoarece "a fost bruiaj", insa dupa reuniune a discutat cu seful statului, relateaza Mediafax.

Intrebat daca a vorbit le telefon cu Traian Basescu, in pauza sedintei Colegiului Director al PDL de joi, Boc a raspuns: "Eu nu l-am consultat, a fost bruiaj, ati vazut foarte bine ca nu s-a putut...".

La insistentele jurnalistilor, Emil Boc a sustinut ca nu s-a putut vorbi la telefon, pentru ca "a fost bruiaj".

"Dar vreau sa va spun ca dupa Colegiul Director am discutat", a adaugat Boc.

Potrivit agentiei Agerpres, seful statului i-a sfatuit pe democrat-liberali sa "ramana calmi".

El a facut aceasta declaratie la sosirea la sediul PDL din Aleea Modrogan, unde au inceput sa soseasca mai multi democrat-liberali.

Presedintele PDL, Emil Boc, si toti membrii Biroului Permanent National al partidului si-au depus demisiile, joi, urmand ca duminica sa aiba loc o noua sedinta a Colegiului Director, in care sa se stabileasca detaliile organizarii Conventiei Nationale extraordinare.

Anuntul a fost facut dupa o sedinta care a durat peste sase ore si care a fost intrerupta, la cinci ore de la debut, pentru o scurta pauza.

Nu mai candidez la nicio functie in partid. Raman simplu membru

Emil Boc a precizat ca nu va mai candida la nicio functie in partid si ca va ramane simplu membru PDL, urmand sa se ocupe "ca la carte" de Primaria Cluj-Napoca.

"Voi ramane un simplu membru al PDL, ma voi ocupa ca la carte de Primaria municipiului Cluj-Napoca si, evident, voi sprijini partidul cu tot ce tine de expertiza mea profesionala de fost prim-ministru", a spus Boc.

Boc, despre Ungureanu: Nu e un adversar al nostru

Presedintele demisionar al PDL a evitat sa spuna daca in opinia sa Mihai Razvan Ungureanu reprezinta o solutie pentru partid, Boc aratand doar ca Ungureanu are un proiect politic tot de dreapta, asa incat nu este un adversar al PDL.

Intrebat daca Mihai Razvban Ungureanu este o posibila solutie pentru PDL, Emil Boc a raspuns: "Eu o sa spun tot ce am de spus in partid, si nu in afara lui. Domnul Razvan Ungureanu are un proiect politic tot de dreapta, asa incat nu este un adversar al nostru. Cel putin eu nu-l percep ca un adversar".

La intrebarile insistente ale jurnalistilor, Boc a adaugat: "Haideti intai sa avem conducerea noua a PDL si dupa aceea sa discutam de formule. Sa nu punem caruta inaintea cailor. (...) Sa vedem intai cine isi depune candidatura si facem apoi analizele de rigoare".