Premierul Victor Ponta a declarat, joi, inaintea Comitetului Executiv National al PSD, ca atat el, cat si presedintele Basescu au primit invitatii la Consiliul European, el precizand ca se va intalni cu seful statului in cursul zilei de joi, intalnirea fiind fixata in functie de programul celor doi. El a promis si ca va pune la dispozitia presei invitatia la Consiliul European pe care spune ca a primit-o de la Herman Van Rompuy: "Amandoi suntem invitati, si seful statului, si primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, dupa care cei doi sau, ma rog, fiecare tara stabileste cine este reprezentantul", potrivit Mediafax.

Consiliul European nu a trimis pana in acest moment invitatiile nominale la Consiliul European din 28-29 iunie, acestea fiind transmise, in mod traditional, odata cu agenda finala, cu o zi - maximum doua inaintea reuniunii, dupa ce statele membre au nominalizat componenta delegatiei nationale prezenta la intrunire, au explicat, miercuri, pentru HotNews.ro, experti ai Consiliului. Procedural, cu doua saptamini inainte, se trimite un asa numit program al summitului care contine detalii tehnice si procedurile de acreditare, potrivit acestora.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a adaugat seful Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, mentionand ca se va intalni joi cu acesta si ca nu doreste sa anticipeze rezultatul acestei discutii.

Intrebat cum va proceda in 28 iunie, daca premierul va continua in a dori sa reprezinte Romania la Consiliul European, Traian Basescu a raspuns ca poate asigura ca nu se va pune "in situatii ridicole".