PDL trebuie sa recunoasca direct faptul ca a pierdut alegerile locale si sa-i felicite pe invingatori. E un gest de bun simt democratic elementar. Unii democrat-liberali se ascund. Prigoana a facut un dezastru la Bucuresti. Are un stil inacceptabil, de proasta calitate. Sa nu plangem in tribune, trebuie sa oferim o alternativa de dreapta. In foarte putine zile, vom anunta public ce inseamna platforma lui Mihai Razvan Ungureanu. Declaratiile au fost facute la RFI de europarlamentarul PDL, Cristian Preda.

Presedintele PDL, Emil Boc, spunea luni ca un ochi rade, pentru ca a castigat Primaria Clujului, iar alt ochi plange, pentru ca Alin Tise a pierdut batalia pentru Consiliul Judetean.

Eurodeputatul Cristian Preda declara insa ca ochiul sau plange dupa aceste alegeri locale: "Ochiul meu plange, ca sa zic asa, pentru ca am pierdut si cred ca trebuie sa recunoastem direct acest lucru, PDL a pierdut alegerile! A recunoaste acest lucru inseamna a arata inainte de toate ca nu suntem deconectati de realitate".

Cristian Preda ii critica pe colegii de partid care au avut "tentatia de a ascunde adevarul" dupa scrutinul local. Deputatul european il taxeaza si pe candidatul PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana. "Am vazut tentatia unora dintre colegii mei de a ascunde acest adevar foarte neplacut pentru noi. Unii s-au ascuns de tot si n-au rostit un cuvant, desi in cultura democratica, atunci cand esti angajat intr-o batalie si o pierzi, trebuie sa spui: am pierdut, il felicit pe invingator! Este un gest de bun simt democratic elementar. Altii au mers si mai departe, nu s-au ascuns, dar au intrat intr-un soi de registru al inconstientei vesele, as numi-o. E cazul domnului Prigoana, care a facut un dezastru la Bucuresti si care in ciuda acestui dezastru, ne spune ca a facut un scor excelent... Asta este un stil inacceptabil si cred ca trebuie sa inceteze tipul asta de politica de proasta calitate, jignitoare la adresa publicului si in acelasi timp, o politica incapabila de a accepta realitatea dura din fata noastra!", spune europarlamentarul.

In opinia lui Cristian Preda, PDL trebuie sa transmita mesajul ca va continua lupta electorala: "Ne batem in continuare! Ne asteapta o batalie legislativa foarte importanta si trebuie sa spunem ca suntem in teren. Nu trebuie sa intram intr-o prelungita pauza, in care sa ne lingem ranile, cum ne-a invitat domnul Ion Iliescu".

Preda: Lucrez cu MRU la platforma de dreapta

Cristian Preda anunta ca lucreaza de la un timp cu fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, la proiectul unei platforme de dreapta. "Eu, personal sunt alaturi de Razvan Ungureanu, de la un timp gandim impreuna platforma care ar putea sa reamenajeze dreapta in general. Evident ca din interiorul PDL-ului fac acest lucru si in general eu sunt disponibil pentru reconstructia organizatiilor PDL. Sper ca asta sa nu fie privita ca un gest arogant si sa fiu penalizat pentru ca-mi doresc acest lucru!", spune parlamentarul european.

"In foarte putine zile, vom anunta public ce inseamna asta. Asa cum v-am spus, lucrez alaturi de el de la o vreme, pentru a gandi aceasta repozitionare a sensibilitatilor de dreapta, intr-un corp politic nou, intr-o formula politica noua, care sa fie o formula moderna, care sa propuna o alternativa (...)", continua el. Continuarea pe www.rfi.ro.