Reprezentantii USL Cluj au contestat numaratoarea voturilor in mai multe sectii din municipiul Cluj-Napoca, pentru securizarea voturilor, motiv pentru care numaratorile paralele efectuate de PDL Cluj si USL Cluj sunt intarziate. Purtatorul de cuvant al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, luni dimineata, corespondentului Mediafax ca s-au facut contestatii la birourile unor sectii de votare, iar toate voturile dintr-o sectie in care s-a depus o contestatie trebuie renumarate.

"Reprezentantii USL Cluj din mai multe sectii de votare din municipiul Cluj-Napoca au contestat numaratoarea voturilor. In urma acestui demers, care are ca scop securizarea voturilor, toate buletinele de vot se renumara si fiecare buletin de vot este aratat membrilor sectiei de votare respective. Sunt mai mult de cinci sectii in care s-au depus astfel de contestatii", a explicat Danciu.

In urma contestatiilor depuse de USL Cluj, numaratoarea paralela a voturilor de la sediile PDL Cluj si USL Cluj este intarziata.

"Noi mai avem, luni dimineata, cam 30 de sectii unde numaram voturile. In mai multe dintre aceste sectii s-au depus contestatii", a mai spus purtatorul de cuvant al USL Cluj.

PDL a renuntat, luni dimineata, sa anunte rezultatele la Primaria Cluj-Napoca potrivit centralizarii facute de partid, aceasta decizie fiind luata, conform unor surse democrat-liberale, din cauza faptului ca USL ar fi contestat rezultatele din patru sectii de votare din municipiu.

Anterior, Adriean Videanu anuntase ca, potrivit centralizarii voturilor facuta de PDL, Emil Boc a castigat Primaria Cluj-Napoca si ca va prezenta mai tarziu datele.

Luni dimineata, PDL a renuntat sa mai prezinte datele pentru Primaria Cluj-Napoca.

Surse din partid au explicat ca aceasta decizie a fost luata urmare a faptului ca rezultatele din patru sectii de votare din municipiul Cluj-Napoca au fost contestate de USL si ca PDL asteapta solutionarea acestora.

Pe de alta parte, surse democrat-liberale sustineau, in noaptea de duminica spre luni, ca, potrivit numaratorii facute de PDL, Emil Boc ar fi obtinut cateva sute de voturi mai multe decat contracandidatul sau de la USL Marius Nicoara.

Si USL a anuntat ca, dupa centralizarea facuta pentru 70% din sectiile de votare, candidatul PDL la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, in timp ce candidatul USL, Marius Nicoara, ar avea 38%.