Crin Antonescu, presedintele PNL, l-a criticat pe Traian Basescu pentru ca s-a intilnit vinerea trecuta cu premierul maghiar Viktor Orban si nu a facut nici o declaratie legata de tensiunile bilaterale. Crin Antonescu l-a criticat in termeni duri si pe Emil Boc pentru lipsa oricarei reactii si a apreciat raspunsul guvernului Ponta, precum si scrisoarea comuna a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.

"Ramane pentru mine o enigma: de ce in momentul in care Viktor Orban, prezent la Bucuresti, obligat cumva de protocol sa fie prezent la o intalnire anuntata a primilor ministri din noua tari ale UE, a parasit acea intalnire si s-a dus la un prieten de suflet, Traian Basescu. De ce a fost primit? Pentru ca Viktor Orban a sfidat o data in plus autoritatile romane, Guvernul Romaniei, indiferent din cine ar fi el alcatuit, aratand ca n-are treaba, ca seful - considera domnia sa - e altul, ca se duce acolo sa discute. De ce a fost primit e prima mea problema", a spus Crin Antonescu miercuri intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

"Doi: de ce dupa aceasta intalnire, Traian Basescu, presedinte al tarii sfidate de catre presedintele Parlamentului maghiar, nu a avut macar o declaratie? Despre ce a discutat cu domnul Viktor Orban, cam ce crede despre toate aceste tentative evidente ale oficialitatilor maghiare de a se amesteca direct in campania electorala din Romania? Eu am un raspuns: sigur, Traian Basescu, complicele lui Viktor Orban, intr-un joc extrem de periculos in interiorul comunitatii maghiare din Romania, nu avea cum sa ia pozitie ferma intr-o asemenea situatie. Eu inteleg ca daca esti presedinte jucator, esti pana la capat. Se pare ca dl Basescu nu stie sa fie jucator decat acolo unde nu-i permite Constitutia si acolo unde i-ar cere-o -pentru ca e totusi cel mai inalt reprezentant al statului roman - da bir cu fugitii", a mai spus Crin Antonescu.

Presedintele PNL a folosit termeni duri la adresa lui Emil Boc, presedintele PDL si candidat pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

"E foarte interesant aici unde a fost marele patriot si marinar Traian Basescu. Si chiar unde a fost prietenul nostru de la Cluj, dl Emil Boc. Eu inteleg ca a fost carpa de sters pe picioare a lui Traian Basescu, aducand foarte mare cinste Clujului prin chestia asta, patru ani, dar macar la presedintele Parlamentului maghiar putea sa ridice glasul', a mai spus Crin Antonescu.