Premierul Victor Ponta s-a pronuntat marti in favoarea revenirii la sistemul de vot in doua tururi de scrutin, afirmand ca un astfel de sistem ar fi 'mai corect', la putin timp dupa ce Parlamentul a aprobat votul uninominal pur, intr-un singur tur, in urma unei intiative semnate de el si de Crin Antonescu.

"In mod indiscutabil, candidatul care este in functie (...) pleaca cu un avantaj clar fata de ceilalti fiind un singur tur de scrutin. El pleaca cu 10%-20% in fata, ceea ce nu e corect. (...) Poate ca in 2016 revenim la sistemul cu doua tururi de scrutin, care e totusi mult mai corect", a declarat Ponta la Prima TV, citat de Agerpres.

El a sustinut ca alegerile se vor desfasura in mod corect, iar institutiile statului actioneaza ca arbitrii, "nu tin nici cu USL, nici cu PDL".

Pe de alta parte, Ponta a afirmat ca este posibil ca USL sa obtina si 60% din voturi.

"O sa profitam de o greseala strategica facuta de PDL. Ei, incercand sa ascunda necazurile din trecut, nu candideaza decat in putine judete sub numele de PDL si portocaliu, asa incat pe 10 iunie, cand se vor aduna rezultatele, va fi USL (...) poate cu 60% vot politic. PDL va fi foarte jos, pentru ca dupa aceea va veni alianta pentru nu stiu care, apelul de la Neamt al domnului Pinalti sau altceva, deci diferenta va fi uriasa intre USL si a doua forta clasata", a explicat Victor Ponta.

Acesta s-a aratat increzator in prezenta la vot, afirmand ca oamenii vor veni sa voteze "pentru ca e o perioada de efervescenta"