Diplomatul Mihnea Constantinescu, fost director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan (FSN), Adrian Nastase (PSD) si Calin Popescu Tariceanu (PNL), a fost numit de premierul Victor Ponta in postul de consilier de stat, informeaza Mediafax. El isi va desfasura activitatea in aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Mihnea Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Diplomat de cariera cu mare experienta, Mihnea Constantinescu (51 de ani) a lucrat ca director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

El a fost si asistent personal al fostului premier Petre Roman, precum si director de cabinet al lui Mircea Geoana, cand acesta era ministru de Externe, noteaza Agerpres.

In 2004, el a fost detasat de la Ministerul de Externe la Palatul Victoria, in functiile de director de cabinet si de consilier diplomatic al premierului Nastase, pe care le-a ocupat pina la sfarsitul acelui an, cand s-a intors in Ministerul de Externe.

La scurt timp insa, Constantinescu a fost numit consilier de stat in cadrul Cancelariei premierului Tariceanu in martie 2005, fiind eliberat din functie in decembrie 2008.

Si in acel caz, Mihnea Constantinescu a fost detasat la Palatul Victoria, el pastrindu-si statutul de diplomat.

In aprilie 2009, autoritatile romane l-au trimis pe Mihnea Constantinescu ambasador la Chisinau, dar regimul condus de fostul presedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a respins acreditarea diplomatului roman.

Ulterior, Constantinescu a continuat sa lucreze in Ministerul Afacerilor Externe, iar in martie 2012 fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu i-a incredintat conducerea comisiei interministeriale de negociere pentru recuperarea creantelor Rompetrol.

"Premierul a decis relansarea procesului de negociere pentru recuperarea creantelor Rompetrol, prin reasezarea comisiei interministeriale care realizeaza acest demers. Conducerea comisiei, grupului interministerial revine acum Ministerului Afacerilor Externe si a fost atribuita ambasadorului insarcinat special Mihnea Constantinescu", declara in martie, fostul purtator de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Tot ca si consilier de stat al premierului a fost numit Sorin Encutescu, secretar de stat in Ministerul Apararii (condus de Ioan Mircea Pascu) in Guvernul Nastase.