Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca propunerea avansata de democrat-liberalul Cezar Preda privind initierea unei motiuni de cenzura in luna iunie este haioasa si distractiva, el apreciind insa ca un astfel de demers este lipsit de sanse. Zgonea a adaugat ca demersul PDL de a initia si depune o motiune de cenzura la circa trei saptamani de la pierderea puterii este unul rusinos, el apreciind ca democrat-liberalii ar trebuie sa se ocupe de propria campanie.

"Demersul este rusinos. La trei saptamani dupa ce au pierdut puterea, noi abia acum descoperim frauda si hotiile din ministere. Ar trebui sa se gandeasca daca pe 10 iunie mai iau 10% din voturi", a afirmat Zgonea. El si-a exprimat convingerea ca o eventuala motiune de cenzura, daca va fi depusa, nu va intruni numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata.

"Preda e haios. Ar trebui sa se ocupe de campania sa. E distractiv, e ca la ᅡCopiii spun lucruri trazniteᅡ. Iar Sulfina Barbu e candidatul anonim de la Sectorul 4", a mai afirmat social-democratul.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca democrat-liberalii trebuie sa introduca, la inceputul lunii iunie, motiune de cenzura, el acuzand "interventia brutala in justitie" a Cabinetului Ponta si prezenta in Guvern a unor oameni cu probleme de imagine si de probitate morala.

Intrebat la ce se refera cand acuza interventia brutala a guvernarii in justitie, Cezar Preda a precizat ca are in vedere ce s-a intamplat la Inspectoratul de Stat in Constructii, la subiectul numirii lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat in Ministerul de Interne, dar si la faptul exista "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dandu-l ca exemplu pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, tot sambata, pentru Mediafax, ca propunerea deputatului PDL Cezar Preda privind introducerea unei motiuni de cenzura poate fi discutata, luni, la sedinta BPN al partidului.

Vicepresedintele PDL Traian Igas a declarat, la randul sau, ca Guvernul Ponta "s-a remarcat printr-o rautate nemaiintalinita" si este obligatia opozitiei actuale de a-l sanctiona printr-o motiune, prin care sa scoata in evidenta faptul ca majoritatea promisiounilor nu au fost respectate.