Presedintele Traian Basescu ar trebui sa analizeze posibilitatea demisiei dupa alegerile parlamentare, daca PDL va obtine un rezultat foarte slab, a afirmat joi, la Vila Florica de la Stefanesti, presedintele PNL, Crin Antonescu, care i-a cerut sefului statului sa "lase guvernul sa lucreze", relateaza Agerpres.

"Cel putin dupa alegerile parlamentare, daca rezultatul va indica un anumit sens al vointei populare si partidul pe care presedintele l-a sprijinit in mod neconstitutional, in fiecare zi, vreme de sapte ani, in viata caruia s-a amestecat, pentru care a facut campanie electorala zi de zi, daca partidul acela va obtine un scor foarte slab, atunci poate ca presedintele ar putea examina posibilitatea demisiei", a declarat Antonescu.

Presedintele PNL a adaugat ca nu este avuta in vedere varianta unei suspendari a presedintelui cata vreme acesta nu va pune piedici activitatii Guvernului.

"Este imperios necesar ca presedintele sa lase Guvernul investit de Parlament sa lucreze. Cata vreme Guvernul poate lucra, noi ne vedem de treaba noastra (...) si la momentul alegerilor generale vom vedea. Daca vreti un pronostic, nu cred ca Traian Basescu va putea trai politic in regim normal", a spus Crin Antonescu.

El a precizat ca in interiorul USL se discuta in prezent "cu precadere obligatiile fata de cetatenii Romaniei", prioritatea 'absoluta' fiind ca actuala guvernare sa se achite de indatoririle asumate.

Presedintele de onoare al PNL, Radu Campeanu, a afirmat la randul sau, cu ocazia manifestarilor organizate la Vila Florica, ca va trebui luata la un moment dat o decizie privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, desi ar fi de preferat o demisie a acestuia.

Crin Antonescu a fost prezent joi la manifestarile dedicate implinirii a 137 de ani de la infiintarea PNL, desfasurate la Vila Florica de la Stefanesti, fosta resedinta a familiei Bratianu. Liderul liberal a participat ulterior la o actiune electorala a USL, la Pitesti.