Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat joi, la Craiova, ca, in opinia sa, "criza este doar pentru cei care nu doresc sa munceasca, doar pentru cei care nu sunt indrazneti in realizarea proiectelor proprii, pentru cei care se trezesc tarziu si se culca devreme", relateaza Agerpres.

Potrivit lui Ungureanu, criza este, de fapt, cel mai bun prilej pentru a valorifica creativitatea, initiativa si situatia economica in ansamblu. Ungureanu a facut aceasta declaratie intr-o conferinta de presa, dupa ce a vizitat fabrica Popeci Utilaj Greu din Craiova a omului de afaceri Constantin Popeci (membru PDL), impreuna cu candidati PDL la Primaria Craiova si Consiliul Judetean Dolj, Marinica Dinca, si, respectiv, Stefan Stoica.

"Sunt convins ca omul sfinteste locul. Ce am vazut eu in Intreprinderea de Utilaj Greu din Craiova este o reusita impotriva a ceea ce toata lumea considera ca este un mare esec economic al Romaniei si, cum spunea domnul Popeci si cum spuneau si altii, unii dintre ei laureati ai Premiul Nobel, pentru ca l-a citat pe Einstein, criza este doar pentru cei care nu doresc sa munceasca, doar pentru cei care nu sunt indrazneti in realizarea proiectelor proprii, pentru cei care se trezesc tarziu si se culca devreme. Criza este, de fapt, cel mai bun prilej pentru a valorifica creativitatea, initiativa si situatia economica in ansamblu. Am discutat cu domnul director despre modul in care intreprinderea a crescut pe seama necesitatilor nationale si pe seama comenzilor internationale, pentru 95% din productie exporta. Imi pare rau ca in alte locuri din tara nu s-a ajuns la asemenea performanta, sa speram ca se va putea pe o politica de reindustrializare a Romaniei, tinand cont de felul in care produsele romanesti de inalta tehnicitate pot fi cerute pe piete straine", a spus Ungureanu.

Fostul premier al Romaniei a remarcat ca acolo unde exista initiativa dusa la bun sfarsit, problema locurilor de munca devine o chestiune ce tine de trecut.

"Problema locurilor de munca a fost in atentia guvernului pe care am avut onoarea sa il conduc. Credem ca pe seama proiectelor majore, incepand cu industria extractiva si terminand cu industria usoara, a industriei grele - metalurgice, siderurgice -, a industriei prelucratoare se pot obtine locuri de munca suficiente pentru ca o problema pe care toata lumea o sesizeaza, cea a somajului, sa fie puternic atenuata", a mai declarat Ungureanu in conferinta de presa sustinuta la sediul firmei Popeci Utilaj Greu din Craiova.