Alegerile parlamentare trebuie organizate cat mai devreme in aceasta toamna pentru ca este nevoie de un nou Parlament cu legitimitate deplina, a declarat marti presedintele PNL Crin Antonescu, fiind intrebat de presa cum comenteaza afirmatiile deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, potrivit caruia alegerile legislative ar trebui organizate in luna octombrie a acestui an.

"Din luna ianuarie a acestui an, ba chiar de anul trecut, spun ca avem nevoie in Romania cat mai repede posibil constitutional de alegeri parlamentare, deci legal, constitutional. Deci cu cat mai repede posibil, cu atat mai bine", a sustinut Crin Antonescu, in Parlament, citat de Agerpres.

In opinia sa, "printr-un acord al clasei politice" ar fi fost mai bine ca parlamentarele sa fi fost organizate in luna februarie.

"Nu s-a putut atunci din cauza celor care se aflau la Putere, din cauza presedintelui Traian Basescu. Acum este o chestiune strict juridica daca pot avea loc ceva mai devreme. Dar oricum in toamna. Pentru ca e clar ca avem nevoie de un nou Parlament cu legitimitate deplina si de un guvern care sa fie sustinut de o majoritate solida", a mai declarat presedintele PNL.

  • Mircea Toader: Alegerile parlamentare sa fie la termen. Ii convine lui Ponta ca aiba guvern de trei luni?

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marti, in legatura cu propunerea lui Viorel Hrebenciuc ca alegerile parlamentare sa aiba loc in octombrie, si nu in noiembrie, ca alegerile trebuie "sa fie la termen", aratand ca nu stie "daca ii convine lui Ponta sa aiba un guvern de trei luni".

"De ce sa fie in octombrie? Sa dea o motivatie. Tot felul de miscari din astea, nu ne convine, ne convine sa fie in noiembrie cum este stabilit, dar ii convine lui Ponta sa fie un guvern de trei luni?", a spus Mircea Toader, potrivit Mediafax.

El a aratat alegerile parlamentare trebuie sa fie la termen.

"Au sustinut intotdeauna ca alegerile locale sa fie la termen, sa fie la termen si cele parlamentare. Cand ne convine le schimbam, cand nu ne convine nu le schimbam", a adaugat liderul deputatilor PDL.

  • Sulfina Barbu: USL sa explice cum va reduce mandatul parlamentarilor

USL va trebui sa motiveze constitutional cum va reduce mandatul parlamentarilor, a declarat, marti, deputatul PDL Sulfina Barbu, in replica la afirmatiile social-democratului Viorel Hrebenciuc, potrivit caruia o varianta luata in calcul de actuala putere este cea a organizarii alegerilor parlamentare in luna octombrie a acestui an.

"Din punct de vedere constitutional trebuie sa explice cei de la PSD si din USL cum vor reduce mandatul parlamentarilor care este trecut in Constitutie si care ar fi motivul. Pentru ca si-au dorit puterea, au puterea, trebuie sa guverneze acum si in anul 2013. Vedem un Guvern USL care a luat puterea acum si ne anunta ca vor guverna dupa alegeri si ca vor guverna in 2013. Pentru ca asta fac", a spus, la Parlament, Sulfina Barbu, citata de Agerpres.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, luni seara, pentru Gandul, ca democrat-liberalii sunt avantajati de legea uninominalul pur, chiar daca nu isi dau seama, el precizand ca actuala putere incearca sa organizeze alegerile parlamentare in luna octombrie, scrie Mediafax.