Fostul ministru al Sanatatii, Cseke Attila, candidatul UDMR la Primaria Oradea, a declarat ca si-a ales ca simbol al campaniei sale electorale - Oradea sanatoasa -, o cutie de vitamina C, ''de la Cseke'', in dorinta de a succede, in timp, savantului Albert Szent-Gyorgy, premiant Nobel, pentru descoperirea vitaminei C.

"Un savant maghiar a ajutat intreaga omenire iar eu propun ca un primar cu programul 'Oradea sanatoasa' sa-i ajute pe toti oradenii. Am ajutat Oradea si oradenii indiferent de culoarea politica a administratiei si indiferent de etnia unora sau altora. In viziunea mea, Oradea sanatoasa inseamna un sistem sanitar bine dotat si cat mai multi oradeni sanatosi", a declarat Cseke, in conferinta de presa organizata in fata unei farmacii de pe strada Republicii, potrivit Agerpres.

El a precizat ca isi propune sa continue la Primaria Oradea ceea ce a inceput ca abordare la Ministerul Sanatatii, de a ajuta pe toti oradenii, indiferent de apartenenta etnica sau religioasa.

''Rolul unei autoritati publice locale in domeniul preventiei este de a identifica posibilitatea de demarare a unor proiecte cu finantarea municipalitatii si comunicarea foarte buna catre locuitori," a spus candidatul UDMR.

In finalul conferintei de presa, Cseke Attila a impartit ziaristilor cutii cu vitamina C, personalizate, fabricate la Tg. Mures, cu serie si datele de valabilitate si expirare, cu indicatiile obisnuite pe orice alta cutie cu vitamina C, continand cate 10 comprimate.

Dupa ce le-a impartit jurnalistilor cate o cutie din "Vitamina Cseke", fostul ministru al Sanatatii a pornit prin centru, impartind o cutie fiecarui oradean cu care s-a intalnit, transmite Mediafax.

Candidatii la Primaria Oradea sunt actualul primar Ilie Bolojan (USL), Cseke Attila (UDMR), Zatyko Gyula (PPMT), Mihai Groza (PDL), Horea Vuscan (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Ioan Hathazi (PRM), Gheorghe Frent (PPDD), Dorel Vesa (Partidul Poporului - Legea Cojocaru) si Marius Sonea (UNPR)