Presedintele Traian Basescu a declarat sambata seara, la intalnirea cu romanii din Chicago, ca nu ii place situatia politica actuala, dar nici fostii ministri "nu au fost mult mai buni", relateaza Mediafax.

"As vrea sa clarific un lucru, sa nu credeti cumva ca mie imi place situatia politica actuala. Sa nu va ganditi la asta", a spus Basescu, intrebat despre schimbarea Guvernului Ungureanu cu cel al lui Victor Ponta.

De asemenea, intrebat de ce a acceptat ca in noul guvern sa fie ministri care "nu sunt tocmai buni", presedintele a raspuns razand ca nici ministrii precedenti nu au fost mai buni. "Nici ailalti nu au fost mult mai buni. Stiti, trebuie sa fim cinstiti", a comentat presedintele.

Presedintele a tinut sa explice faptul ca Guvernul Ungureanu a cazut in urma unei motiuni de cenzura, iar Guvernul Ponta a fost instalat pentru ca a facut o noua majoritate in Parlament.

"Guvernul care era in functie si-a pierdut majoritatea in Parlament si practic nu mai putea politic sa guverneze. A pierdut-o la o motiune de cenzura. Sigur, desi nu ma obliga Constitutia, politic si democratic era sa ofer mandatul de premier acelora care au aratat ca au o majoritate, liderului majoritatii care a facut sa cada Guvernul in Parlament. Face parte din jocul democratic, iar noi avem o mare problema. Ca atunci cand un guvern care legitim detine puterea, cu un partid care a castigat alegerile, intre timp si-a pierdut majoritatea in Parlament, la noi nu poti sa te duci imediat la alegeri anticipate", a mai spus Traian Basescu.