Conducerea PDL a decis sa nu mai trimita propunerea de excludere a europarlamentarului Cristian Preda catre Consiliul National de Coordonare a partidului, a declarat acesta, dupa ce a participat la sedinta de luni.Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, inregistrandu-se in singura abtinere, a adaugat Cristian Preda. Potrivit surselor Hotnews.ro, Elena Udrea s-a abtinut la votul privind decizia de a se anula excluderea europarlamentarului.

"Biroul Politic a decis sa nu mai trimita catre CNC propunerea de excludere a mea din PDL. Suntem intr-o batalie cu aceasta ofensiva socialista PSD si PNL, sunt doua filiale ale aceleiasi formatiuni si credem ca in acest moment este nevoie de solidaritate si de coerenta. Suntem in campania electorala si suntem intr-un moment in care marea problema este aceasta ofensiva socialista USL", a explicat el.

Presedintele PDL, Emil Boc a explicat ca decizia luata de BP este rezultatul unor discutii purtate cu Preda. "Atitudinea domnului Cristian Preda a fost produsul unei evolutii de mai bine de o luna de zile de la momentul deciziei BPN si a discutiilor pe care le-a avut cu mine si cu conducerea partidului, intelegand in ultima instanta faptul ca atunci cand esti intr-o competitie electorala esti de partea partidului din care faci parte. Si, pe de alta parte, Cristian Preda a fost, este si va ramane o resursa politica importanta a PDL, de care avem nevoie", a explicat Emil Boc.

Dupa ce Biroul Politic al PDL a propus, luna trecuta, excluderea sa din partid pentru ca l-a atacat dur pe Silviu Prigoana, europarlamentarul Cristian Preda a fost invitat, luni, la sedinta conducerii PDL. Preda a declarat pentru Hotnews.ro, inaintea sedintei, ca liderii democrat librali l-au invitat la sedinta pentru a discuta despre sistemul de vot si actuala situatie la nivel european dupa pierderea alegerilor din Franta de catre Sarkozy. Cristian Preda a fost numit purtator de campanie al candidatului PDL la sector 4, Sulfina Barbu.

"Da, am fost invitat la sedina conducerii PDL pentru expertiza mea in sistemul de vot. Timp de 10 ani am scris despre sistemul de vot si avantajele sistemului uninominal. In mod sigur vom discuta si despre situatia la nivel european si noile schimbari, ma refer aici la Franta si victoria lui Hollande si la situatia din Grecia. Sunt schimbari majore care le-am discutat la grup in PE si trebuie discutate si in interiorul partidului", a declarat Preda pentru Hotnews.ro.

La inceputul lunii aprilie, conducerea PDL a propus excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid in urma unei solicitari depuse de candidatul PDL la Primaria Bucuresti, Silviu Prigoana, pe motiv ca acesta l-a atacat in mod repetat atat pe el, cit si pe presedintele partidului, Emil Boc.

Prigoana anuntase ca va propune excluderea din partid a lui Cristian Preda dupa ce europarlamentarul s-a pronuntat in repetate rinduri impotriva propunerii lui Prigoana drept candidat la PMB. In ziua excluderii din partid Preda a declarat ca-l va sustine in cursa pentru Primaria Bucuresti pe Nicusor Dan, candidat independent.

Biroul Permanent al PDL a decis excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid, cu 30 de voturi pentru si doua impotriva. Decizia finala trebuia luata de catre Consiliul National de Coordonare al PDL insa acesta nu s-a intrunit pana in prezent.