Managerul Salii Palatului, Lucian Iliescu, a anuntat sambata ca il va da luni in judecata pentru "calomnie" pe actualul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, se arata intr-un comunicat de presa transmis Agerpres prin intermediul caruia Lucian Iliescu solicita premierului Victor Ponta sa-l demita pe Mircea Diaconu din functia pe care o detine.

"Dupa ce m-a somat sa-mi dau demisia din functia de manager al Salii Palatului, amenintandu-ma cu represalii politice si administrative daca nu ma supun, Diaconu a recidivat: m-a calomniat fara nicio proba. Constatand dubla sa iresponsabilitate, o data in calitate de ministru lipsit de orice spirit managerial care acuza fara probe, a doua oara in calitate de personaj politic lipsit de morala, ii cer premierului Victor Ponta sa-l demita pe Mircea Diaconu", declarat Lucian Iliescu in comunicatul amintit.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a dispus efectuarea unui control privind activitatea de management desfasurata la Sala Palatului, in vederea verificarii posibilelor disfunctionalitati si nereguli in functionarea institutiei. Potrivit unui comunicat remis de PNL, demersul vine in urma unor sesizari conform carora, din calitatea de manager al Salii Palatului, candidatul PDL la Primaria Sectorului 2, Lucian Iliescu, "se foloseste de fondurile publice si de imaginea institutiei pe care o conduce in beneficiul campaniei electorale desfasurate de acesta".

"Avand in vedere faptul ca orice act cultural este o forma de manifestare a identitatii nationale, ministrul Culturii si Patrimoniului National considera ca orice forma de implicare a institutiilor de cultura in activitatea politica este o pervertire a rolului acestora in societatea romaneasca", se mai arata in comunicatul PNL.

Lucian Iliescu a calificat actiunea initiata de Mircea Diaconu drept o "epurare politica".