Europarlamentarul PDL Cristian Preda ii cere premierului Victor Ponta "sa se pronunte urgent" in scandalul presupusului plagiat in care este implicat ministrul Educatiei, Ioan Mang. "Sunt probe pe care si un copil de zece ani le poate pricepe!", declara Preda, la RFI. El ii solicita si fostului ministru social-democrat Ecaterina Andronescu sa se pronunte in aceasta privinta.

Cristian Preda spune ca "scandalul legat de dorinta premierului de a-i numi pe Alistar si Corina Dumitrescu si situatia penibila in care s-a pus, numindu-l pe domnul Mang la Educatie, ne arata ca deocamdata cinstea e ceva foarte abstract".

In opinia lui Cristian Preda, "sunt probe pe care si un copil de zece ani le poate pricepe!".

"Circula pe Internet probe clare ale plagiatului comis de ministrul Mang si cred ca Ponta trebuie sa se pronunte urgent. A renuntat la cinste, sa ne spuna: vreau sa am in Guvern un om care este necinstit, care a copiat si care mai mult decat atat, acum minte in legatura cu plagiatul", afirma democrat-liberalul.

Ioan Mang a denuntat miercuri seara la postul Romania TV "o actiune politica" din partea PDL. Cristian Preda il contrazice si sustine ca plagiatul "sare in ochi".

Continuarea pe www.rfi.ro.