"Nu sunt membru de partid, nu am fost membru de partid si nu am intentia sa devin in viitorul apropiat. Desigur ca oferta (de a fi ministru al Afacerilor europene - n.red.) a fost facuta de catre primul ministru si functionez pe unul dintre posturile repartizate Partidului Conservator, dar din discutia cu domnul Daniel Constantin a reiesit ca nu se va exercita vreo influenta politica asupra mea, si voi continua sa lucrez ca tehnocrat", a declarat miercuri Leonard Orban. El a adaugat ca "Am acceptat acest post pentru ca am vrut sa continui un efort inceput in septembrie 2011, atat pe problematica fondurilor europene, dar si pe cea a afacerilor europene."

Leonard Orban crede ca prin prestigiuul de care se bucura la Bruxelles, poate ajuta Romania.

Referitor la problema schimbarii secretarilor de stat, ministrul Orban a spus ca este o decizie politica si, prin urmare, schimbarea va avea loc si la Ministerul Afacerilor europene, dar oricum, dintre cele doua posturi, doar unul era ocupat.

Leonard Orban a mai afirmat ca cei care vor veni in aceste functii "vor fi specialisti foarte buni in domeniul gestionarii fondurilor europene si al afacerilor europene".

Intrebat in ce masura a avut un cuvant de spus sau a fost o decizie a partidelor, Leonard Orban a enuntat punctul de vedere pe care l-a exprimat in discutiile cu coalitia: "Am explicat in ce mod mi-as putea continua activitatea, pentru ca este un loc in care e nevoie de foarte buni specialisti. Nu exclud ca s-ar putea sa fie tehnocrati, la fel ca mine, sustinuti de partidele politice", a spus Orban, fara a da numele acestora.