Senatul a decis, marti, suspendarea de drept din functia de secretar general al Senatului a lui Ion Moraru pentru o perioada de sase luni si inlocuirea sa cu Ion Vargau. Proiectul de hotarare a intrunit 89 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua "abtineri", potrivit Mediafax.

Potrivit deciziei Senatului, Moraru va fi inlocuit in aceasta perioada de Ion Vargau, sef al Departamentului pentru patrimoniu.

Premierul Ponta declara, saptamana trecuta, ca l-a rugat pe Ion Moraru sa il sprijine in aceasta perioada, pana cand va avea dreptul legal sa ia o decizie in ceea ce priveste ocuparea postului de sef al SGG.

Ponta a precizat ca nu a luat inca o decizie in ceea ce priveste viitorul sef al SGG. "Nu am luat o asemenea decizie. Domnul Moraru, un alt om cu foarte mare experienta, a lucrat in mai multe guverne la Secretariatul General. L-am rugat sa ma sprijine in aceste zile pana la momentul in care voi decide si voi avea dreptul legal, ca deocamdata nu-l am, de a numi secretarul general al Guvernului", a spus Ponta.

Anterior, surse din USL declarau, pentru MEDIAFAX, ca sefia Secretariatului General al Guvernului ar urma sa fie preluata de catre fostul senator PSD Ion Moraru.