Partidul Democrat Liberal isi va lansa candidatii pentru alegerile locale, duminica, in cadrul unui miting electoral la Sala Polivalenta, programat sa inceapa la ora 11:00. Surse din PDL au declarat pentru Agerpres ca la eveniment au fost invitati sa participe presedintele Traian Basescu si premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

15:15 Evenimentul de la Sala Polivalenta s-a incheiat.

Ora 15:00 Vasile Blaga:

Toti privim spre viitor, acum un an de zile tot pe vremea asta va spuneam ca 2012 va fi cel mai greu an electoral din istoria noastra. Si uitati, unii oameni ne canta prohodul. Dar ei nu ne stiu.

Iata, ce dovada mai mare. Astazi, in zi de duminica, aproape 10 mii de oameni participa la lansarea campaniei noastre.

PDL a adus astazi aici 10 mii dintre cei 300 de mii de membrii. Cu 50 de mii candidam. Numai pentru primarii avem 2985 de candidati si candideaza mai multi primari in functie decat am avut in 2008. De la aceste cifre plecam. Acesta nu este partidul care vine si pleaca. PDL nu este partidul care apare si dispare asa cum dorea PSD in 2003 si doreste acum Antonescu. PDL este partidul pe care scrie victorie in toate campaniile electorale.

Vom castiga de aceasta data pentru ca indeplinim doua conditii: avem oameni gospodari si avem si echipa.

Conditia este sa fim toti impreuna, cei 50 de mii de candidati, cei peste 300 de mii de militanti.

Noi am sprijinit munca, nu nemunca. Noi am spus oamenilor ca e criza, nu am creat criza. Asta a fost politica guvernelor noastre

Ora 14:20: Adriean Videanu: "Cum e posibil ca în patru ani de mandat un primar general al Capitalei să nu propună Consiliului General două proiecte? Sorin Oprescu nu a fost în stare să propună două proiecte pentru modernizarea Bucureştiului. Prin furt electoral nu a făcut nimic altceva decât să-şi asume în mod cu totul neonest toate proiectele începute de Traian Băsescu şi de mine în Bucureşti. Va trebui să spunem acest lucru bucureştenilor.,

Indiferent ce poziţie ocupăm în acest partid, vechea gardă moare şi nu se predă. Aşa cum a fost şi vechea gardă franceză, prin intrarea tuturor tinerilor în acest partid, toţi suntem vechea gardă, noi suntem sprijinul pentru acest partid"

Ora 14:40Elena Udrea:

  • Cand bocitoarele USL ne plangeau de mila pe la televizor 10.000 de pedelisti sarbatoresc intrarea in lupta.
  • Sala asta arata astazi ca partidul are intr-adevar 9 vieti.
  • Nu trebuie sa gasim solutii in alta parte, noi suntem solutia. Trebuie sa cautam in noi insine, solutia este ceea ce asteapta cei de acasa.
  • Nu plecarea de la guvernare poate sa fie o problema pentru noi, PDL a castigat alegeri din opozitie.
  • Noi am castigat numai din opozitie alegerile, lipsa de unitate poate sa ne rupa si ei stiu asta. Ei stiu ca daca ne dezbina au sanse sa invinga. Altfel, PDL este un partid care nu poate fi invins.
  • Acum auzim de la Antonescu ca vrea sa desfiinteze PDL-ul. In sapte luni, romanii vor regreta guvernarea Boc.
  • Am reusit sa demonstram ca PDL stie ce este interesul national si il respecta. Am fost singurul partid care si-a sacrificat electoratul ca sa salveze tara.
  • Nu este niciun motiv sa ne fie rusine de ce am facut, ci dimpotriva.

Ora 14:00 Ioan Oltean: "Doamne, unde sunteti Crin si Ponta sa veniti sa ne vedeti. Noua nu este frica nici de gloante, nici de USL. Nu stiu cata nevoie aveati dvs de aceasta intalnire cu noi dar noi am avut mare nevoie de voi sa luam din curajul si energia dvs.

PDL a salvat Romania, Guvernul Boc a salvat Romania si nu o spun eu ci altii din afara care vad in Romania o tara stabila".

Ora 13:40 Cantareata de muzica populara, Maria Carneci, i-a dedicat Elenei Udrea o strofa dintr-o melodie de-a ei despre dusmani: "Traiasca dusmanii mei, fiindca ei stiu cel mai bine / Nu stiu eu cate stiu ei, de viata mea si de mine/ Dusmanii nu sunt strainii, sunt prietenii sau vecinii / Care te cunosc, langa tine-au fost, tot astia te sapa primii."

Ora 13:30: Roberta Anastase: "I-am auzit pe cei de la USL vorbind despre PDL asa cum vorbea Adrian Nastase in 2003, despre destructurarea PDL. Baietii astia nu au invatat nimic, nu au invatat ca acest partid e si curajos si unit si in pieptul fiecaruia bate o inima de PDL-ist pe care nu o poate infrange nimeni".

Florin Popescu, presedinte CJ Dambovita: "Unii dintre noi au ales sa plece sa candideze de la alte partide. Cei care au plecat au luat teapa. Si va spun eu de la Targoviste, acolo unde a domnit Vlad Tepes, ca teapa e a dracu de dureroasa.

Noi suntem partidul care am redus risipa, am redus cheltuielile si am facut treaba buna pentru oameni. Am demonstrat ca suntem harnici si puternici. Nu ne-am plans, am strans din dinti si mergem mai departe. Nu ne este rusine de ce am facut."

Ora 13:30: Roberta Anastase: "I-am auzit pe cei de la USL vorbind despre PDL asa cum vorbea Adrian Nastase in 2003, despre destructurarea PDL. Baietii astia nu au invatat nimic, nu au invatat ca acest partid e si curajos si unit si in pieptul fiecaruia bate o inima de PDL-ist pe care nu o poate infrange nimeni".

Ora 13:15: Sunt prezentati candidatii pe zona Muntenia

Ora 13:01: Victor Tarhon, presedinte CJ Tulcea: "Ma bucur ca aici sunt cei care vor sa mai fie in PDL, sa lupte pentru PDL. Unii spun ca am ramas putini. Eu zic ca am ramas puternici si mai spun ca politica romaneasca trebuie intr-o buna zi sa se curete precum alimentele de E-uri, sa se curete de T-uri, tradare, traseism si cred ca lucrurile acestea trebuie sa ne preocupe".

Ora: 12:53: Sunt prezentati candidatii pe zona Dobrogea

Ora 12:42: Monica Macovei: "Trebuie sa oprim guvernarea Nastase Voiculescu. Trebuie sa oprim ofensiva guvernului Ponta impotriva justitiei pentru a pastra lucrurile bune pe care le-am facut.

Trebuie sa recunoastem ca PDL a facut si greseli care au indepartat oamenii de langa noi, oameni care azi nu se simt reprezentati de nicio forta politica si care nu se vor duce niciodata la USL. Trebuie sa-i recastigam. In campanie fiti curajosi, luptati, suntem o echipa!"

Ora 12:32:Prezentarea candidatilor PDL pe zona Oltenia

Teodor Baconschi: Perioada aceasta de opozitie este o dieta binevenita pentru oamenii de caracter, oamenii de dreapta, oamenii loiali partidului. Acestia vor demonstra loialitate fata de partid acum, nu cu cateva luni in urma si nu la toamna. Duca-se unde s-or duce cei care au tradat acest partid.

PDL este singurul partid de dreapta din Romania, singurul partid reformator. Sunt foarte mandru, ca alaturi de Emil Boc am dus greul acestei guvernari pentru a scoate tara din criza. Si am reusit acest lucru".

Ora 12:18: Traian Razvan Ungureanu, europarlamentarul PDL si totodata moderatorul evenimentului, a prezentat candidatii PDL pe Banat. Ungureanu a facut glume pe seama celor plecati din PDL ironizandu-i pe Sorin Frunzaverde si Mihaela Popa. "Uite Popa, nu e Popa, cumpar loc in Europa. Frunzaverde, ales local, m-am facut si liberal".

Ora 12:10: Stefan Gheorghe (Pinalti): "Am primit un dus rece. Dam neghina deoparte, ne spalam, ne curatam si raman valorile adevarate ale PDL. Sunt alegeri locale si stiti ca PDL este partidul primarilor. Vom demonstra ca suntem cei mai buni si vom castiga cel mai mare numar de primari pe care i-a avut PDL din 1990 incoace.

Ne spun adversarii "Nu va fie frica, PDL pica".Da, PDL a picat dar a picat ca o mata in picioare". Dupa discursul liderului de la Neamt, a urmat un moment de muzica populara sustinut de Laura Lavric.

ora 12:05: Gheorghe Flutur, responsabil pe regiunea Moldova le-a cerut democrat liberalilor: "Mobilizare totala, optimism si sa strangem randurile!"

Ora 12:00: Au fost prezentati candidatii la alegerile locale pe Moldova

Ora 11:40 Discursul premierului demis Mihai Razvan Ungureanu: Nu imi este rusine de numele meu. Este numele pe care l-a purtat bunicul meu care a murit pe campul de razboi, in al Doilea Razboi Mondial. Stati cu fruntea sus si fiti ungurenii mei!

  • Dupa aproape trei luni de activitate guvernamentala, in care am reusit sa facem ce multi altii nu au reusit sa faca in ani
  • Am demonstratat ca acolo unde e tinerete, competenta, interes national, nimic nu ne poate sta in cale, nimic
  • Am venit sa va multumesc pentru ca intelegeti, de la cel mai neinsemnat alegator pana la cel mai insemnat membru, ca asa nu se mai poate, asa nu se mai poate face politica in aceasta tara

Ora 11:35 Reuniunea PDL pare a se desfasura sub sloganul "Tot greul spre bine". Pe sala Polivalenta este amplasat un afis mare pe care este scris acest slogan

Ora 11:25 La Sala Palatului a ajuns si premierul demis Mihai Razvan Ungureanu

Ora 11:15 Discursul presedintelui partidului, Emil Boc

  • In politica este la fel ca si in viata, si in viata stim bine ca adevaratele caractere si adevaratii oameni se cunosc atunci cand suntem la greu
  • La bine, sunt foarte multi alaturi de noi, dar la greu raman cu adevarat cei care cred in PDL si cred in valoarea noastra
  • Va spun foarte deschis, nu avem niciun motiv sa regretam ce am facut sau sa ne fie rusine de ce am facut
  • Prin ce ati facut, alaturi de PDL, ati evitat ca aceasta tara sa ajunga in cosmarul datoriilor grecesti sau in cosmarul spaniol al somajului si inflatiei
  • Acest partid si-a sacrificat voturi si imagine pentru ca Romania sa traverseze aceasta perioada de criza economica 
  • Au fost si oportunisti. Acum, aici, uitati cati suntem aici. Aceasta sala e plina de oameni autentici
  • Pentru asta vom merge impreuna sa castigam urmatoarele alegeri
  • PDL a scos Romania din vijelia crizei economice
  • Daca astazi tara noastra sta dreapta in fata furtunii din Europa e datorita dvs, datorita faptului ca s-a facut ceea ce trebuie cand trebuie
  • Obiectivul PDL e foarte clar. Prima batalie e cea mai grea si batalia localelor e foarte grea
  • Nu vom castiga alegerile foarte usor, sa reconfirmam rezultatele, dar sunt convins ca presedintele Romaniei va invita din nou PDL sa formeze guvernarea, dupa alegerile parlamentare
  • Tema reintregirii salariilor e suta la suta rezultatul PDL
  • Inca din scrisoare cu FMI din decembrie 2011 am pregatit aceasta masura
  • In economie nu sunt miracole care se intampla peste noapte
  • Foarte multi in afara se intreaba cum am reusit sa avem crestere economica, dupa o cadere de peste 7%
  • Acest lucru incearca UE sa faca acum pentru a salva euro
  • Daca ne aruncam in politici populiste Romania era in cosmarul Greciei sau al Spaniei astazi
  • Pentru asta trebuie sa avem curajul si demnitatea de a sta in fata fiecarui roman si sa-i explicam asta
  • Sunt convins ca si rasplata politica se va intoarce in perioada urmatoare
  • E foarte clar, PDL nu va vota guvernul Ponta. Nu se poate sa votezi un guvern penal, plin de incompatibili si prima masura propusa e sa majoreze cu 16% numarul de portofolii guvernamentale, intr-o perioada in care Romania are nevoie de rigoare
  • Le ei, cele mai importante lucruri sunt ciolanele si satisfacerea intereselor personale si de grup
  • Altfel, cum se explica ca acest guvern are ca prim obiectiv sa renunte la reducerea numarului de parlamentari la 300?
  • Ce respect mai au ei fata de democratie si fata de votul romanilor?
  • Ce guvern poate fi acesta care propune la educatie un personaj extrem de controversat, care isi propune sa omoare invatamantul de stat si sa permita furtul la Bacalaureat?
  • Romanii au vazut ce inseamna un bacalaureat corect
  • USL vrea din nou sa revina la fabricile de diplome fara acoperire, care ingroapa performanta si Romania
  • Vom fi alaturi de dvs si impreuna vom castiga alegerile locale. Asa sa ne ajute Dumnezeu

Ora 11:10 Lansarea candidatilor a inceput la ora 11:10, in prezenta a aproximativ 7.000 de oameni

Mitingul a fost deschis de europarlamentarul Traian Ungureanu, care a prezentat conducerea partidului, "oamenii de neclintit ai PDL-ului".

"Aici e forta PDL, si cum orice forta adevarata schimba lucrurile, trebuie sa schimbam si noi tiparul. De obicei, sala aplauda scena. De data aceasta, scena trebuie sa aplaude sala", a spus acesta.

Seful statului a declarat insa sambata seara, potrivit Mediafax, ca nu va merge la lansare, insa a mentionat ca va gasi "o formula" sa le multumeasca democrat-liberalilor pentru costurile pe care le-au "incasat ca urmare a trecerii tarii prin criza".

Basescu a fost intrebat de ziaristi, la plecarea dintr-un hipermarket unde a facut cumparaturi, daca intentioneaza sa mearga duminica la lansarea candidatilor PDL, el admitand ca a fost invitat, dar precizand ca nu va merge.

"Daca era un Congres ... E adevarat ca poate sunt indreptatiti sa spere intr-o prezenta, pentru ca au fost partidul care a dus greul extraordinar din perioada crizei. Dar o sa gasesc eu o formula sa le multumesc pentru costurile pe care le-au incasat ca urmare a trecerii tarii prin criza", a spus Basescu.

La eveniment sunt asteptati sa participe, alaturi de candidatii la consiliile judetene, la primariile de municipii capitale de judet, la primarii si consiliile locale, peste 7000 de simpatizanti si militanti democrat-liberali.

La alegerile locale din 10 iunie, alaturi de ceilalti candidati democrat-liberali, in fata electoratului se va prezenta si presedintele PDL Emil Boc, candidat al democrat-liberalilor la un mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, functie pe care a mai detinut-o anterior in doua randuri.

La Bucuresti candideaza mai multi deputati ai PDL: Silviu Prigoana pentru functia de primar general, Sulfina Barbu pentru un mandat de primar la Sectorul 4 si Theodor Paleologu la Primaria Sector 1.

Ceilalti candidati la sectoarele Capitalei sunt primarii in functie Liviu Negoita si Cristian Poteras, la Sectoarele 2 si 6 si fostul prefect al Bucurestiului Mihai Atanasoaei la Sectorul 5.

In lupta electorala pentru o functie in administratia locala s-au inscris si alti parlamentari ai PDL: senatorul Mircea Andrei (CJ Arges), deputatul Viorel Balcan (Primaria Braila), deputatul Stelian Fuia (CJ Calarasi), deputatul Cezar Preda (CJ Buzau), senatorul Marius Gerard Necula (Primaria Galati), deputatul Petru Movila (CJ Iasi), deputatul Nicusor Paduraru (Primaria Iasi), senatorul Mihai Stanisoara (CJ Mehedinti), deputatul Cornel Stirbet (CJ Sibiu) si deputatul Dan Mihai Marian (Vaslui).

Potrivit datelor prezentate de coordonatorul campaniei nationale a PDL pentru alegerile locale, senatorul Vasile Blaga, miercuri, dupa BPN al PDL, democrat-liberalii vor candida la alegerile locale din 10 iunie cu 50.235 de oameni, cu aproape 10 mii mai mult decat acum patru ani.

"Impreuna cu aliatii nostri candidam cu 52.469 de colegi. Iata o armata decisa, hotarata sa egaleze cel putin performantele din 2008. Atunci am reusit sa castigam presedintia in 14 Consilii judetene, 12 capitale de judet, cu cele doua Sectoare ale Bucurestiului, 3 si 6 si 869 de primari", a precizat coordonatorul campaniei nationale pentru alegerile locale a PDL.

In privinta Consiliilor judetene, PDL va avea 34 de candidati, alti sapte fiind sustinuti de democrat-liberali in cadrul unor aliante locale cu UNPR si PER. Cat priveste cele 48 de primarii resedinta de judet, PDL va avea 46 de candidati proprii, iar in celelalte doua, Buzau si Calarasi, democrat-liberalii vor sustine un independent si un candidat UNPR. Numarul candidatilor PDL la functia de consilier local este 44.248, iar cel al candidatilor la functia de consilier judetean de 3.825, potrivit cifrelor anuntate de Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a precizat ca, potrivit legii, PDL a prezentat liste complete de consilieri care includ si rezerve de candidati pentru a avea dreptul la acces imediat la sectiile de votare.