Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a declarat, sambata, ca progresistii vor fi la guvernare si din noiembrie, avand in vedere ca, in opinia sa, niciun partid nu va putea obtine 50% din votul electoratului, transmite Agerpres.

Gabriel Oprea la lansarea candidatilor UNPRFoto: Agerpres

''Noi credem ca vom avea votul romanilor fiindca suntem un partid nou, care a sprijinit in aceasta perioada Romania sa nu se prabuseasca. Avem proiectul privind taxa marilor averi pentru care trecem si prin zid ca sa fie votat. Noi mergem intotdeauna pe stabilitatea Romaniei. Speram si credem ca in noiembrie vom intra in Parlament si vom continua guvernarea. Sunt convins ca nimeni nu va face - fiindca e prima oara cand in Romania un guvern cade cu sase luni inainte de alegerile generale si e o premiera - 50% pentru ca, daca vor face, nu vor mai avea nevoie. Sunt convins ca va exista si o oarecare erodare. Sunt convins ca vor avea un scor electoral (n.r. - partidele) incat va fi nevoie de mai multe forte politice ca sa stabilizeze tara. Iar partidul acesta care merge cu onoare pentru stabilitatea Romaniei este consecvent'', a explicat presedintele UNPR.

El a catalogat drept ''o premiera'' faptul ca UNPR nu a cerut nimic PSD-ului pentru votul la investitura Cabinetului, dar a subliniat ca progresistii vor monitoriza activitatea Guvernului.

''Este o premiera cand un partid nu cere nimic pentru a sprijini un guvern, doar la investitura pentru ca in rest il vom monitoriza. Fiti convinsi ca fiecare minister, fiecare ministru va fi monitorizat'', a precizat Oprea.

Referindu-se la semnarea protocolului cu PSD, presedintele progresist a mai spus ca acesta prevede sustinerea proiectului de lege al progresistilor privind taxarea marilor averi.

''Pentru noi, foarte importante sunt primele alegeri. Sunt convins ca vom avea votul pentru a intra in Parlament in noiembrie si atunci, daca va fi nevoie de noi, pentru stabilitatea acestei tari, vom intra la guvernare'', a punctat Oprea, adaugand ca protocolul a fost semnat pentru ca presedintele PDL a spus ca nu mai exista coalitie, dar si pentru ca democrat-liberalii nu si-au desemnat un candidat la functia de prim-ministru dupa caderea Guvernului Ungureanu.

Pe de alta parte, referindu-se la aliantele UNPR cu PDL sau alte partide, Oprea a spus ca acestea se mentin si a precizat ca impreuna cu democrat-liberalii au fost incheiate aliante in sase judete.

''La alegerile locale se voteaza omul, gospodarul si mai putin ideologiile de partid. Avem cu PDL si cu alte partide aliante, iar in peste 30 de judete si in Capitala suntem singuri impotriva tuturor. Credem ca avem oameni de mare calitate, care vor primi votul'', a mai spus Gabriel Oprea.