Presedintele Traian Basescu a declarat ca a discutat sambata cu premierul demis Mihai Razvan Ungureanu, precum si cu alti ministri din Cabinetul acestuia, date legate de intalnirea pe care o va avea duminica, la Palatul Cotroceni, cu delegatia FMI, CE si BM, transmite Mediafax.

Seful statului a facut aceste declaratii la un hipermarket, unde se afla la cumparaturi, potrivit televiziunilor de stiri.

Intrebat de ce a discutat la intalnirea avuta cu premierul demis Mihai Razvan Ungureanu, Basescu a raspuns: "Nu numai cu Ungureanu, au fost si ministrul de Finante din Cabinetul Ungureanu, ministrul Muncii, al Transporturilor, Agriculturii, pentru ca maine (duminica - n.r.) ma intalnesc cu Fondul si am vrut sa ma documentez".

El a precizat ca intalnirea nu a durat foarte mult.

"Am tinut si sa le multumesc, ca lor n-am apucat sa le multumesc, n-am fost la nicio sedinta de Guvern", a mai spus seful statului.

Intrebat cum vede pe viitor o colaborare cu premierul demis, presedintele Basescu a raspuns: "Cu Mihai Ungureanu eu nu prea mai am cum sa colaborez".

Totodata, intrebat daca s-a discutat la intalnire despre lansarea candidaturilor PDL, Basescu a replicat: "Cum as putea sa discut cu premierul Ungureanu despre lansare?! Ce? E Boc, e Blaga? Cu Ungureanu am discutat datele legate de intalnirea de maine cu Fondul Monetar International".

Presedintele Traian Basescu primeste, duminica, la ora 11.00, delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.

Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu, precum si o parte a ministrilor Cabinetului sau, s-au aflat sambata dupa-amiaza la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Intre fostii ministri prezenti s-au numarat Claudia Boghicevici (ministrul Muncii), Bogdan Dragoi (Finante) si Alexandru Nazare (Transporturi).

Mediafax relata ca Ungureanu a chemat sambata, inainte de intalnirea de la Cotroceni, la Palatul Victoria mai multi membri ai Cabinetului, pentru o discutie informala inainte de predarea mandatului catre noul Executiv, unde erau asteptati sa participe si lideri ai PDL.