Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, marti seara, ca justitia a hotarat ca acuzatia impotriva lui Victor Alistar prin care acesta nu putea ocupa functii publice timp de trei ani era neintemeiata, el punctand ca, in consecinta, acesta va face parte din Cabinetul sau.

Ponta a anuntat ca Alistar va fi propus pentru a ocupa functia de ministru delegat la primul ministru, fiind direct in subordinea sa, pentru strategii guvernamentale, transparenta decizionala si relatia cu societatea civila, scrie Agerpres.

Intrebat daca stie despre decizia potrivit careia Alistar ar avea interdictie de a ocupa functii publice timp de trei ani, Ponta a raspuns:

"Da, stiu ca domnul Alistar la un moment dat a fost acuzat de asa ceva si decizia Justitiei a fost ca acuzatia era neintemeiata".

Ponta a spus ca Alistar va face parte din Guvern, dar ca nu va mai fi coordonatorul Transparency International.

"Daca justitia a decis asa, eu cred ca justitia a decis bine. Dl. Alistar nu va mai fi coordonatorul Transparency International pentru ca este intr-o incompatibilitate, insa la momentul in care i-am facut propunerea, sper sa nu fie un secret, s-a consultat cu colegii din conducerea Transparency International si, ca tehnocrat care sa raspunda de un program de crestere a transparentei si a integritatii actului de guvernare, un lucru pe care il consider esential, a acceptat si va face parte din acest Guvern", a spus Ponta.