Mircea Dusa este presedintele PSD Toplita (membru social-democrat din '96), judetul Harghita al carui deputat este in prezent.

Cariera politica a lui Dusa, absolvent de Stiinte Economice, este strans legata de locul natal Toplita fiind pe rand sef de serviciu (1976-1986), vicepresedinte al Consiliului local, viceprimar, primar (1996-200) pentru a ajunge prefect de Harghita in 2001 si deputat in 2004.

Presedinte PSD Harghita a fost numit in acest an ca lider al pesedistilor din Camera Deputatilor. El este, de asemenea, seful Departamentului de Administratie publica si descentralizare al PSD.

Acesta s-a remarcat ca un politician foarte vocal iesind la rampa in mai multe ocazii fiind pentru demiterea lui Mircea Geoana din PSD si s-a facut cunoscut prin atacurile sale fata de UDMR.

Potrivit declaratiei de avere acesta detine doua apartamente (Toplita si Sancraiul de Mures), doua terenuri intravilane de 113 mp si 284 mp in localitatlie amintite si un automobil Skoda Superb achizitionat in 2004.