Andrei Marga (65 de ani), propus de Victor Ponta ca ministru de Externe, este membru al Biroului politic central al PNL si profesor de Filosofie Contemporana si Logica al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca. Nascut la data de 22 mai 1946, Andrei Marga a absolvit facultatea de Filosofie in 1971 si Doctoratul in Filosofie Contemporana in 1976, la Universitatea Babes-Bolyai. Intre 1990-2012 a ocupat functiile de decan, prorector si rector ale aceleiasi universitati.

Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural RomanFoto: PNL

Fara experienta in diplomatie, Marga a fost unul din adversarii cei mai activi ai reformei Invatamantului initiata de Funeriu.

Intre 1997 si 2000 a condus Ministerul Educatiei Nationale, perioada in care a lansat programul reformei comprehensive a educatiei, care includea reforma curriculara, schimbari in managementul academic si financiar in domeniul educatiei.

In anul 2010 Andrei Marga a refuzat titlul de cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca propus de primarul Sorin Apostu.

Andrei Marga este autorul a numeroase carti avand ca subiect Istoria filosofiei moderne si contemporane, Filosofia politica si a religiei. De asemenea, Marga a primit mai multe premii si distinctii internationale.

Potrivit declaratiei sale de avere din 1 iunie 2011, Marga detine patru apartamente in Cluj, dobandite impreuna cu sotia sa: un apartament de patru camere, cumparat in anul 1995, cu o suprafata de 169 metri patrati, un apartament de trei camere, cu o suprafata de 70 metri patrati, cumparat, prin credit bancar, in anul 2005, un apartament de doua camere si 79 metri patrati, si altul, tot de doua camere si 73 metri patrati, ambele achizitionate in anul 2008, dintre care unul prin credit bancar.