Liberalul Corneliu Dobritoiu (57 ani), propus la ministerul Apararii, este militar de cariera si fost secretar de stat la aparare in Guvernul Tariceanu. Dupa ce ministrul Apararii Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie de catre Traian Basescu, a preluat timp de o luna functia de loctiitor al ministrului apararii nationale. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, in 2009 detinea o casă de vacanţă de 354 metri pătraţi în Găneasa, judeţul Ilfov, un teren de 4.600 de metri pătraţi in aceeasi localitate si un apartament de 168 metri patrati in Bucuresti, pe Soseaua Nordului. De asemenea, mai detinea bijuterii in valoare de 20.000 euro.

Corneliu DobritoiuFoto: AGERPRES

Aceeasi declaratie de avere arata ca Dobritoiu beneficia atat de salariu, cat si de pensia de militar.

In 2000 a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler de catre presedintele Romaniei Emil Constantinescu.

In perioada 2000-2004 este numit Sef al Directiei Integrare Euro-Atlantica si Relatii Militare Internationale din MApN. Dupa 2004 Loctiitor al Secretarului de Stat al MApN si sef al Departamentului de Integrare Euro-Atlantica si Politica de Aparare.

In 2006, este inaintat la gradul de general-locotenent si trecut in rezerva printr-un decret semnat de presedintele Traian Basescu. In acelasi an este numit in functia de Secretar de stat si sef al Departamentului pentru politica de aparare din cadrul MApN.

Dupa ce ministrul Apararii Teodor Atanasiu a fost suspendat din functie de catre Traian Basescu, a preluat timp de o luna functia de loctiitor al ministrului apararii nationale.

Potrivit unui articol publicat in 2007 in Cotidianul, Dobritoiu a fost implicat intr-un scandal mediatic legat de locuintele de serviciu. Generalul in rezerva Corneliu Dobritoiu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare in MAp, si-a cumparat locuinta de serviciu in 2005 pe Str. Traian. Contractul pe apartamentul de 115 mp a fost initial de 195.000 RON, insa, pe baza unui act aditional din 2006, pretul a fost renegociat la aproape jumatate: 95.000 RON.

In prezent, are gradul de general-locotenent in rezerva. Este din anul 2006 membru al Partidului National Liberal.