Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua pe data de 3 mai o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului sau Traian Basescu, anunta Agerpres. Nicolae Timofti va avea intrevederi la Bucuresti cu presedintele Traian Basescu, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Vasile Blaga, si patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, potrivit unui comunicat al presedintiei de la Chisinau.

Din componenta delegatiei Republicii Moldova vor mai face parte ministrul justitiei, Oleg Efrim, ministrul dezvoltarii regionale si constructiilor, Marcel Raducan, ministrul adjunct al afacerilor externe si integrarii europene, Andrei Popov, si ministrul adjunct al economiei, Octavian Calmac.

Aceasta va fi a doua vizita a lui Nicolae Timofti peste hotare, de cand a fost ales presedinte al Republicii Moldova la 16 martie, dupa cea efectuata la Bruxelles in perioada 26-27 aprilie.

Nicolae Timofti a declarat, la scurt timp dupa alegerea sa in functia de presedinte, ca pledeaza pentru relatii stranse cu Romania. 'Sunt convins ca relatiile cu Romania trebuie sa fie cele mai apropiate si cele mai stranse, fiindca la radacina relatiilor noastre stau o istorie aparte, o cultura comuna, avem multe in comun', a declarat Nicolae Timofti.

Cel mai probabil, cea de-a treia vizita oficiala a lui Nicolae Timofti peste hotare va fi la Moscova, la mijlocul lunii mai, unde va participa la un summit al sefilor de stat din cadrul Comunitatii Statelor Independente.