"Nimeni nu se asteapta sa am o relatie personala cu Traian Basescu, dar imi doresc o relatie legala, constitutionala si institutionala care sa functioneze", a declarat sambata premierul desemnat Victor Ponta, la Bistrita, unde participa la lansarea candidatilor USL din judet la alegerile locale. Victor Ponta a adaugat ca noul Guvern, care va fi unul "cu mandat limitat", va avea "16 portofolii si 20 de membri", reprezentanti ai USL si eventual tehnocrati sustinuti de formatiunile din USL.

"Poate ca domnul Basescu, aflat spre finalul mandatului, are mai putin de pierdut decat mine. Eu ma aflu la inceputul carierei politice la nivel inalt. De aceea imi doresc o relatie institutionala care sa functioneze cu Traian Basescu", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca "Voi discuta cu toate grupurile parlamentare pentru o eventuala sustinere a Guvernului, mai putin cu PDL, care a anuntat ca nu voteaza Guvernul. Sigur ca pentru anumite proiecte importante, vom discuta cu toate partidele politice pentru sustinerea in Parlament, inclusiv cu PDL."

Componenta noului Cabinet va fi anuntata de liderul PSD marti, 1 mai: "De ziua muncii, eu voi munci", a glumit premierul desemnat.

Victor Ponta a mai anuntat ca urmeaza sa aiba, in urmatoarele zile, o intalnire cu delegatia FMI si Bancii Mondiale aflata la Bucuresti.