Roberta Anastase l-a acuzat miercuri pe Victor Ponta de "lipsa de educatie diplomatica, de educatie in general" pentru ca acesta a iesit din plenul Camerei Deputatilor cand Herman Van Rompuy primea o distinctie, adaugand ca liderul USL isi "petrece vacantele pe banii pensionarilor" impreuna cu "bona filipineza". "Ponta a dovedit cata inima are, angajand o bona filipineza in locul unei femei din Romania," a declarat Anastase.

Roberta AnastaseFoto: Agerpres

"Aceasta este o gafa diplomatica care dovedeste lipsa de educatie politica a lui Victor Ponta, lipsa de educatie in general. Victor Ponta stie ca astfel de gesturi costa si ca el devine prin astfel de gesturi un lider nefrecventabil intr-o lume europeana civilizata", a adaugat Anastase.

Presedintele Camerei Deputatilor a declarat miercuri ca Victor Ponta "minte" atunci cind se arata interesat de problema pensionarilor si ca "nu ne ofera decat circ".

Anastase a spus ca, in momentul votarii in Parlament a ordonantei de urgenta care prevedea retinerea CAS din pensii, "Ponta a chiulit, fiind probabil in Dubai sau la Roma, alaturi de vreun om de afaceri imbogatit din contracte cu statul".

"In urma cu cateva zile, parlamentarul PSD Alexandru Solomon si Lia Olguta Vasilescu au proferat si ei amenintari cu moartea.

"Limita a fost depasita de mult. Astazi Victor Ponta, in lipsa unor solutii, ameninta cu moartea oameni politici. Maine, in lipsa voturilor, va ameninta cu moartea romanii care nu cred si nu pot sa creada in el.

"Am avertizat asupra derapajelor psihiatrice ale acestui personaj (Victor Ponta - n.red). El devine pe zi ce trece tot mai periculos."

Liderul PSD a declarat, miercuri, raspunzand unei intrebari referitoare la raspunderea guvernantilor in cazul Ordonantei de urgenta care prevede plata contributiilor de sanatate de catre pensionari, ca "nici daca-i impusti nu e suficient", relateaza Mediafax. Ponta a mai spus ca cei 2,2 milioane de pensionari carora li s-au retinut bani trebuie sa primeasca si scuze.