Deputatul PSD Adrian Solomon, devenit celebru dupa ce a afirmat luni ca premierul Mihai Razvan Ungureanu va avea soarta lui Aldo Moro, primul ministru italian asasinat de organizatia terorista marxist-leninista Brigazile Rosii, nu se afla la primele excese de limbaj in viata politica.

Adrian SolomonFoto: Camera Deputatilor

El este cel care, in 2007, cand era viceprimar al Barladului, enervat de faptul ca un alt prim ministru, Calin Popescu Tariceanu, nu si-a anuntat vizita in localitate, a adus o fanfara pentru a-i canta acestuia marsuri funebre.

"Este un gest total lipsit de eleganta ca tu, prim-ministrul Romaniei, sa nu anunti autoritatile locale atunci cand vizitezi un oras. Asa ceva nu este posibil si nu pot sa cred pana unde poate ajunge Tariceanu cu orgoliile politice", spunea acesta, in 2007.

In 2011, intr-o conferinta de presa, Adrian Solomon, de data aceasta deputat, este nemultumit de acelasi subiect - vizitele neanuntate: "Am discutat cu domnul Dobre care era secretar de stat pe problemele comunitatilor locale si care era prezent la discutiile alea dintre mine si Nutu Zaharia, si mi-a dat dreptate. Nu se face asa ceva, adica sa vii intr-o comunitate si sa nu anunti macar primarul. Iata, si Boc, a venit ca sobolanul prin judet, dar l-a anuntat, la o ora din seara, pe domnul primar si s-a intalnit cu el. (...) Eu daca am ceva de spus lui Boc i-o spun in fata de la tribuna parlamentului, nu trebuie sa-l fugaresc eu prin oras sau prin tara. Oricum, sobolanii cand ii vezi e bine sa-i calci pe cap ca sunt aia de-ti rod avutul de-o viata." - Barlad Online.

Pe de alta parte, Solomon nu ezita, in 2010, sa ceara pedepsirea "exemplara" a unui subprefect care il "amenintase" pe un primar spunandu-i: "Noi doi o sa mai discutam si altfel".

El l-a interpelat pe ministrul de Interne de la acea epoca, Vasile Blaga, pentru a-i reclama comportamentul subprefectului.

"Va rog sa-mi comunicati masurile pe care le-ati luat impotriva acestui reprezentant al Guvernului in teritoriu (...) Daca un prefect sau subprefect care are raporturi de colaborare cu primarii si Consiliile Locale isi aroga dreptul sa ameninte, in public, un reprezentant al poporului in conditiile in care nu are nicio posibilitate de sanctionare legala a acestuia, consideram ca nu e decat un abuz ce trebuie pedepsit exemplar".

Potrivit ziarului online Gandul.info, deputatul PSD Adrian Solomon l-a amenintat luni pe premierul Mihai Razvan Ungureanu, intr-o conferinta de presa, ca va avea aceeasi soarta ca politicianul italian Aldo Moro, ucis in 1978, daca nu va veni la primaria Barladului pentru a se interesa de soarta locuitorilor.

"Se-aude ca domnul Mihai Razvan Ungureanu ar vrea sa vina pe 1 Mai la IRB. Eu ii transmit public, ca sigur are urechi care s-auda, ca daca are nesimtirea, ca tupeu are cat cuprinde, sa vina in Barlad si sa nu anunte autoritatile, sa nu opreasca la primarie sa afle ce-i doare pe barladeni de la primarul municipiului Barlad va avea nu soarta lui Tariceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Si asta nu-i o amenintare e o asigurare, domnul prim-ministru. Sa vii tu in Barlad si sa nu te opresti pe la primarie, sa n-ai bunul simt sa suni la primarie inainte ca vii", scrie Barlad Online, preluat de Gandul.

Ulterior, acesta a spus, pentru cotidianul citat, ca este victima unei "anti-campanii" si ca nu se gandea el "la aberatiile astea".

"Este o anti-campanie, e aberant. Ma declar consternat de ce poate sa ajunga in capul unor oameni. Daca ziceam ca va avea soarta lui Ceausescu, poate ca era mai interesant. Asta cu Aldo Moro este o expresie din popor si ma refeream la faptul ca Ungureanu o sa aiba o viata chinuita", a spus Solomon, pentru gandul.