PDL Bucuresti a lansat, duminica, o campanie de reciclare a hartiei, intr-un parc din Sectorul 6 al Capitalei, la eveniment fiind prezenti reprezentanti ai organizatiei, inclusiv Elena Udrea si Silviu Prigoana, care au fost primiti cu huiduieli de catre pensionari, relateaza Mediafax. Intr-un comunicat transmis ulterior, PDL Bucuresti sustine ca cei doi posibili candidati USL la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu si Rares Manescu, au trimis in Parcul Drumul Taberei, incalcand legea, simpatizanti platiti care sa huiduie membrii PDL.

Primele reactii au aparut cand presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat, in fata unui cort instalat la intrarea in Parcul Moghioros, demararea campaniei "Bucurestiul recicleaza", un batran strigand "Jos Basescu".

Mai multe persoane s-au declarat nemultumite de faptul ca democrat-liberalii ofereau cate un tricou gratis pentru cel putin cinci kilograme de hartie aduse la centrul de reciclare. Unii spuneau ca asteapta si un pix si o sapca, asa cum li se promisese.

Silviu Prigoana, candidatul PDL la Bucuresti, a dorit sa mearga prin multime si sa socializeze cu electoratul, insa a fost primit, dintre toti reprezentantii PDL, cu cele mai multe huiduieli.

Din dorinta de a arata ca nu se teme de contracandidatii sai, Prigoana a semnat, cand a intalnit un voluntar care strangea semnaturi pentru candidatura lui Sorin Oprescu, pe lista de sustinere a candidaturii actualului primar general, el precizand ca a facut acest gest ca simplu cetatean al Capitalei.

"In parcul Moghioros erau tineri care adunau semnaturi pentru domnul Oprescu. Spuneau ca nu prea semneaza lumea. Am incercat sa-l sprijin, am semnat pentru ca nu e corect sa candidez singur. Una e sa semnez pentru a candida si alta e votul, votul o sa mi-l dau mie", a explicat Prigoana, ulterior, pentru Mediafax.

In timp ce candidatul PDL facea declaratii presei, un pensionar i-a strigat: "Prigoana, lasa-ne!". "Imi cer scuze, trebuie sa va las, electoratul e suveran", a raspuns, in gluma, acesta.

Pensionarul a continuat: "Da banii pensionarilor inapoi! (...) Ati facut afaceri cu gunoaiele, cu domnul Negoita si acum veniti sa ne dati noua lectii". "Nu am facut (afaceri, n.r.) cu Negoita, ci cu Primaria Capitalei, sunteti dezinformat", a raspuns Prigoana.

In timpul manifestarii democrat-liberale, in parc a ajuns si candidatul PC la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu, cu mai multi simpatizanti, el declarand ca se afla intamplator in zona, fiind la plimbare cu fiicele sale.

Atmosfera din parc a devenit incordata, delimitandu-se tabere de sustinatori ai puterii si ai opozitiei. Grupurile s-au acuzat reciproc, mai multe zeci de minute, ca ar primi mancare sau bani din partea partidelor pentru a veni sa faca scandal la actiunile de partid ale adversarilor.

"Fugi domnule, ca nu veti fi ales niciodata, sa fiti sanatos. Eu o sa vin zilnic aici, in parc, si o sa va arat ca nu veti fi ales", i-a spus o femeie lui Silviu Prigoana, in timp ce acesta incerca sa paraseasca zona.

Femeia a fost acuzata insa de un barbat ca primeste mancare de la PC.

Atmosfera s-a destins abia dupa plecarea din parc a politicienilor.

PDL Bucuresti: Candidatii USL la Sectorul 6 au trimis simpatizanti platiti sa huiduie membrii PDL

PDL Bucuresti sustine ca cei doi posibili candidati USL la Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu si Rares Manescu, au trimis in Parcul Drumul Taberei, incalcand legea, simpatizanti platiti care sa huiduie membrii PDL la startul campaniei "Bucurestiul recicleaza".

"USL a incalcat legea, instigand participantii la lansarea campaniei "Bucurestiul recicleaza". PDL Bucuresti condamna public felul in care USL si cei doi posibili candidati ai sai la Primaria Sectorului 6 inteleg sa se comporte, prin tentativele rusinoase si abjecte de a pune oamenii platiti sa protesteze la startul campaniei "Bucurestiul recicleaza". Practic, atat Stefan Florescu, cat si Rares Manescu au incalcat astazi flagrant legea prin trimiterea in Parcul Drumul Taberei a unor simpatizanti platiti care sa huiduie membrii PDL. Acestia, sub pretextul strangerii de semnaturi pentru candidatura lui Sorin Oprescu, au intreprins o actiune neautorizata, instigandu-i pe cei prezenti in parc. Legea adunarilor publice prevede foarte clar faptul ca nu se pot desfasura doua actiuni publice in acelasi loc, cu mentiunea ca PDL Bucuresti avea autorizatie de la Primaria Generala pentru manifestarea de astazi", se arata intr-un comunicat al PDL Bucuresti, remis duminica dupa-amiaza si citat de Mediafax.

PDL Bucuresti sustine ca, practic, "cei doi candidati ai USL la Primaria Sectorului 6 au construit un scenariu prin care sa se creeze impresia unor nemultumiri populare semnificative impotriva PDL Bucuresti".

"Ceea ce este foarte departe de adevarul celor intamplate astazi in Parcul Drumul Taberei. De altfel, pana la ora redactarii acestui comunicat de presa, peste 70 de persoane au venit la punctul de strangere al maculaturii din Drumul Taberei sa aduca hartie in cadrul campaniei "Bucurestiul recicleaza". PDL Bucuresti nu neaga faptul ca, la un anumit moment, in cadrul manifestarilor publice ale candidatilor sai pot sa existe si tensiuni generate de oameni nemultumiti de masurile de reechilibrare economica pe care le-a luat guvernul sprijinit in Parlament de Partidul Democrat Liberal", se arata in comunicat.

PDL Bucuresti afirma insa ca la toate aceste momente, reprezentantii partidului au incercat si vor incerca sa detensioneze situatia, prezentand necesitatea acelor masuri economice si implicatii sociale.

"Este firesc sa existe nemultumire, dar in niciun moment PDL Bucuresti nu va incerca sa suspende dialogul cu cetateanul. In aceasta logica, incercarile unor televiziuni arondate USL de a prezenta actiunea din Drumul Taberei ca fiind "un asalt al poporului impotriva PDL" sunt rusinoase si neadevarate. O manipulare de presa demna de lesinurile regizate de-a lungul timpului de aceleasi televiziuni ale mogulilor", se mai arata in comunicatul PDL Bucuresti.