Deputatul democrat-liberal Petru Calian a prezentat, duminica, o propunere legislativa potrivit careia tichetele de masa sa poata fi emise si in format electronic, transmite Agerpres.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prin propunerea sa urmeaza sa fie modificata Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

"Conform actualului cadru legislativ, emiterea tichetelor de masa este permisa numai pe suport de hartie. In conditiile economice actuale, consideram ca este importanta inlaturarea obstacolelor birocratice existente cu privire la modul de repartizare si de decontare a tichetelor de masa prin introducerea unui instrument nou, modern, si anume emiterea de tichete de masa sub forma electronica", a precizat Petru Calian.

El a adaugat ca prin proiectul sau legislativ, bancile ar putea sa emita tichete de masa sub forma electronica, direct pe carduri bancare concepute special pentru acest obiectiv.

Petru Calian a subliniat faptul ca initiativa sa nu are ca scop eliminarea tichetelor de masa pe suport de hartie, ci introducerea, alternativa, a posibilitatii de plata pe card bancar a beneficiilor sociale oferite angajatilor pentru acoperirea costurilor zilnice de masa.

"Posesorul acestui instrument va putea primi lunar de la angajator echivalentul in bani al tichetelor de masa cuvenite pentru perioada respectiva. O astfel de decizie ar avea un efect benefic in lupta impotriva economiei subterane. In Romania, introducerea cardului in acest domeniu ar impiedica fenomenul de revanzare a tichetelor de masa, intre comercianti. In acest context introducerea cardului bancar va fi un instrument eficient de lupta impotriva evaziunii fiscale", a mentionat deputatul clujean.