Liberalii nu intentioneaza sa-l schimbe pe Vasile Blaga de la presedintia Senatului, chiar daca raportul de forte intre Putere si Opozitie din aceasta Camera a Parlamentului s-a schimbat, a declarat vineri, la Deva, senatorul Dan Radu Rusanu, vicepresedinte PNL.

"Domnul Vasile Blaga este un presedinte bun, este un om onest, corect si in niciun caz PNL nu are de gand sa-l schimbe din functie, chiar daca acum avem majoritate in Senat. Un presedinte ca Vasile Blaga arata ca in partide pot sa existe si oameni competenti si cu echidistanta politica. In acelasi timp, exista aceasta alternativa care arata ca poti sa conduci chiar daca ai alta culoare politica, si ceilalti din Parlament, cu alta culoare politica decat tine, nu iti sunt dusmani ci sunt adversari politici", a spus senatorul Dan Radu Rusanu, citat de Agerpres.

Vicepresedintele PNL a mai aratat ca raportul de forte in Senat este acum de 68-64 in favoarea Opozitiei, precizand ca in actualele conditii Opozitia are cvorum si poate lua orice decizii.