Senatorul democrat-liberal de Alba Nicolae Dobra, vicepresedinte al organizatiei judetene, s-a inscris in UNPR, pentru a putea candida astfel la functia de primar al municipiului Sebes, competitie in care s-a mai inscris si in 2004, la vremea respectiva din partea Partidului National Liberal, relateaza Agerpres.

Secretarul general al organizatiei Alba a PDL, senatorul Alexandru Peres, a apreciat, vineri, intr-o conferinta de presa, "oarecum surprinzatoare, dar previzibila" "vestea plecarii din PDL a senatorului Dobra", in ideea ca acesta "nu se mai regasea pe nicio lista pentru alegerile locale".

"Din punctul meu de vedere, stirea a venit brusc, cu toate ca aveam niste semnale ca, intr-adevar, ar exista o oarecare dorinta. Din punctul meu de vedere, e o decizie pripita, pe care o respect. In orice caz, domnul senator a fost si este un politician versat si lucid, e un matematician experimentat, care cred ca isi calculeaza pasii si in viata si in politica", a declarat Peres. Senatorul a spus ca, in opinia sa, Nicolae Dobra nu poate fi numit un tradator sau un traseist. "Ramane sa sustina actuala putere, si nu numai la motiunea de cenzura", a adaugat Alexandru Peres.

Acesta a spus ca a avut o convorbire telefonica cu Dobra, in care acesta i-a explicat ca printre factorii care l-au determinat sa plece din partid se numara "o lipsa de dialog in PDL cu anumite persoane", respectiv cu liderul filialei judetene, Mircea Hava.

In aceeasi conferinta de presa, deputatul Clement Negrut a afirmat ca el stia din decembrie ca Nicolae Dobra cocheta cu UNPR. "Cand l-am intrebat a zis ca sunt povesti", a afirmat Negrut.

Acesta a declarat ca, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Local Sebes al UNPR, desfasurata in cursul serii de joi, Nicolae Dobra a candidat pentru functia de presedinte al organizatiei municipale, luand "o bataie usturatoare". In final, Dobra a fost ales secretar executiv al organizatiei municipale, a adaugat Negrut.

Deputatul a spus ca, din cate a auzit, Nicolae Dobra va candida din partea UNPR la Primaria municipiului Sebes, acolo unde PDL si-a desemnat un alt candidat, in persoana lui Dorin Nistor, seful Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru.

Nicolae Dobra a candidat in 2004 la functia de primar al municipiului Sebes din partea Partidului National Liberal, al carui membru a fost pana la crearea Partidului Liberal-Democrat. A fost ales doar consilier municipal, functie in care a fost reales in iunie 2008.

La alegerile parlamentare din 2008 s-a clasat pe primul loc in colegiul nr. 2 Aiud-Ocna-Mures-Blaj-Sebes, unde a intrunit 48,23% din voturi.

Nascut in 1950, Dobra a devenit ofiter in 1972, odata cu absolvirea Scolii Militare din Sibiu. A activat la unitatea militara din Sebes, unde a urcat treptele ierarhiei militare de la comandant de pluton pana la comandant de unitate.

In 1999 a fost promovat la Statul Major General, incheindu-si cariera militara doi ani mai tarziu, in 2001.