Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat marti ca Opozitia va reveni la lucrarile plenului Camerei superioare a Parlamentului, intrucat Coalitia de guvernare "nu mai are majoritate" in Senat, transmite Agerpres.

"E o decizie de principiu a USL ca in situatia in care in una din camere Puterea nu mai are majoritatea, ceea ce este evident incepand de astazi, Opozitia sa revina la lucrari", a spus liberalul.

Potrivit acestuia, Puterea este reprezentata in Senat de 66 de parlamentari, cu tot cu Radu F. Alexandru, iar Opozitia de 68.

"Cu domnul Radu F. Alexandru la PDL si il mai aveti sa stiti, la independenti, pe domnul Urban, pe care noi il socotim la PDL, pentru ca voteaza cu PDL-ul. Impreuna cu domnul senator Radu F.Alexandru, cu domnul senator Urban, puterea nu are majoritatea in Senat", a afirmat Hasotti.

Puterea si opozitia la egalitate in Senat, niciuna nu are majoritatea

Puterea si opozitia au, dupa anunturile facute de senatorii Secasan si Magureanu, cate 66 de senatori, in conditiile in care cvorumul este de 68, precizeaza Mediafax.

Senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu si-au anuntat, marti, in plen demisiile din PDL si, respectiv, UNPR, primul trecand la PNL, iar celalalt declarand ca ramane independent.

Pana in prezent, puterea avea 68 de senatori, adica numarul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.

In acest moment insa, in Senat distributia mandatelor este urmatoarea:

PDL - 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA

UDMR - 8 senatori

UNPR - 13 senatori

In total, coalitia are 66 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 25 de senatori

In total, opozitia are 66 de senatori.

De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoana, exclus in toamna din PSD, si Cezar Magureanu, care marti si-a anuntat demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent.

Practic, de acestia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfasurarea sedintelor dar si pentru adoptarea legilor organice.