Senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu si-au anuntat, marti, in plen demisiile din PDL si, respectiv, UNPR, primul trecand la PNL, iar celalalt declarand ca ramane independent, informeaza Mediafax. Astfel, Puterea si Opozitia au in acest moment un numar egal de senatori, cate 66, niciuna neavand majoritatea.

Senatorul Iosif Secasan a anuntat, marti, in plenul Senatului, ca isi inceteaza activitatea in grupul PDL si ca in continuare va activa in grupul PNL.

Secasan a fost ales in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala 11 Caras-Severin, acesta candidand din partea PDL.

In 27 martie, cand presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, si-a anuntat demisia din PDL si trecerea la PNL, surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca alti doi parlamentari de Caras-Severin ar putea demisiona din PDL, pentru a-l urma pe Frunzaverde, fiind vorba de deputatul Gheorghe Hogea si senatorul Iosif Secasan.

La randul sau, senatorul Cezar Magureanu a anuntat, marti, in plenul Senatului, ca isi da demisia din functia de vicelider al Grupului Progresist.

El a mentionat ca in continuare va activa ca senator independent.

Magureanu a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, acesta candidand din partea PDL.

Puterea si opozitia la egalitate in Senat, niciuna nu are majoritatea

Pana in prezent, puterea avea 68 de senatori, adica numarul minim necesar pentru asigurarea cvorumului. In acest moment insa, in Senat distributia mandatelor este urmatoarea:

PDL - 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA

UDMR - 8 senatori

UNPR - 13 senatori

In total, coalitia are 66 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 25 de senatori

In total, opozitia are 66 de senatori.

De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoana, exclus in toamna din PSD, si Cezar Magureanu, care marti si-a anuntat demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent.

Practic, de acestia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfasurarea sedintelor dar si pentru adoptarea legilor organice.