Camera Deputatilor ar putea sa ia o decizie in plen in 24 aprilie in privinta cererii de incepere a urmaririi penale a fostului ministru Laszlo Borbely, deoarece in aceasta saptamana activitatea deputatilor este in comisii, iar saptamana viitoare sedinta se va desfasura fara vot final, scrie Mediafax.

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat, marti, dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor, ca nimeni nu a solicitat convocarea plenului Camerei, iar saptamana viitoare este o zi de plen fara vot final.

"Nu a solicitat nimeni (convocarea plenului Camerei pentru cazul Borbely - n.r.). Din contra, s-a hotarat ca, in aceasta saptamana, activitatea Parlamentului sa se desfasoare in comisii, iar saptamana viitoare sa fie o zi de plen fara vot final", a spus Dusa.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se va intruni marti dupa-amiaza pentru a intocmi raportul la cererea de incepere a urmaririi penale a lui Laszlo Borbely, la aceasta sedinta fiind invitat si fostul ministru al Mediului.

Mircea Dusa a precizat ca reprezentantii PSD si PNL din Comisia juridica nu vor participa la sedinta.

"Cei de la putere au majoritatea si nu au decat sa-si dea sanctiuni intre ei", a adaugat Dusa.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din functia de ministru al Mediului. El a declarat ca atunci cand a auzit de comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a decis sa isi dea demisia joi, desi nu are motiv sa demisioneze.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala fata de Borbely Laszlo, deputat si ministru al Mediului, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Procurorul general al Romaniei a inaintat, miercuri, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sesizarea procurorilor anticoruptie privindu-l pe Laszlo Borbely.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda a declarat, joi, pentru Mediafax, ca solicitarea privind inceperea urmaririi penale a lui Borbely, va fi discutata in prima sedinta a Comisiei, care va avea loc marti, iar acesta a fost invitat sa participe.