Eugen Nicolaescu este noul presedinte interimar al PNL Bucuresti, in locul primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat luni liderul liberal Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa. Consiliul Naţional Executiv al PNL a aprobat inlocuirea cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 3 nule. Intrebat daca Andrei Chiliman va mai candida la Primaria sectorului 1, Crin Antonescu a raspuns ca "PNL nu a anuntat niciodata vreun candidat oficial la vreun sector. In legatura cu Andrei Chiliman acest lucru se intelgea cumva de la sine si se intelege in continuare, evident ca gradul de probabilitate ca Andrei Chiliman sa fie candidatul PNL si al USL la Primaria sectorului 1 este maxim."

"Obiectivul prioritar al lui Chiliman este Primaria sectorului 1, eu sper ca va obtine cel mai bun scor din Bucuresti", a adaugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a confirmat si schimbarile de la varful filialelor PNL din sectoarele 2 si 4. Adrian Neacsu il inlocuieste pe Dan Cristian Popescu la conducerea filialei PNL sectorul 2, iar Dan Chitoiu il inlocuieste pe Giani Dinu la sefia filialei PNL sector 4.

Liderul liberal a explicat si motivele schimbarilor de la varful PNL Bucuresti: "Intr-o batalie electorala asa cum este cea care ne asteapta, municipiul Bucuresti are o semnificatie aparte. Este normal ca fiecare partid sa isi redistribuie toate resursele de imagine, de organizare, in asa fel incat sa maximizeze rezultatele. Motivele sunt diverse in ceea ce priveste oamenii care au fost schimbati. In niciunul dintre cazuri schimbarea nu trebuie vazuta ca o sanctiune. Persoanele numite sunt mai nimerite pentru a reprezenta partidul la nivelul muncipiului Bucuresti."

"Cand ma uit la Eugen Nicolaescu mie imi da un sentiment de stabilitate. E interimar, dar dupa alegerile locale vom stabili cand vom face alegeri (alegeri interne in PNL - n.red.)", a mai spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai anuntat ca la sedintele Biroului Politic Central si Consiliului National Executiv s-au luat o serie de decizii politice:

  • "S-a intarit mandatul politic pentru parlamentarii PNL de a pregati si vota, dupa Paste, o motiune de cenzura."
  • "La Senat avem in pregatire o motiune simpla pe tema privatizarii Cupru Min."