"Atunci cand am aflat de comunicatul DNA am luat decizia sa demisionez, nu pentru ca as avea motive sa demisionez. Refuz cu tarie orice fel de acuzatie, care consider ca este nefondata, si sper sa reusesc sa imi dovedesc nevinovatia. Ca sa nu planeze nici un fel de suspiciune asupra Guvernului, am decis sa demisionez", a declarat joi ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Acesta a precizat ca a ales sa isi dea demisia din demnitate.

Principalele declaratii facute de Laszlo Borbely:

  • Nu sunt de azi, de ieri in politica; sunt din 1990.
  • Ma cunoaste lumea, ma cunosc primarii, presedintii de Consilii Judetene, politicienii. Stiu ce fel de om sunt. In 20 de ani nu poti fi altfel decat esti.
  • Sa organizezi un minister cum este Ministerul Mediului, sa reprezinti un minister si la Organizatia Natiunilor Unite si in alte functii in aceasta perioada... nu cred ca pe termen mediu sau lung nu isi da seama fiecare cu cine are de a face, cu ce fel de om.
  • Am stat drepti si ieri, am stat drepti si astazi si voi sta drepti si maine, fata de oricine.
  • Vreau sa le multumesc tuturor celor din Minister cu care am colaborat.
  • Atunci cand am aflat de comunicatul DNA, am luat decizia sa demisionez, nu pentru ca as avea motive sa demisionez. Refuz cu tarie orice fel de acuzatie, care consider ca e neadevarata, si sper sa reusesc sa imi dovedesc nevinovatia.
  • Ca sa nu planeze nici un fel de suspiciune asupra Guvernului, am decis sa demisionez.

Ministrul Borbely s-a intalnit joi dimineata, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai-Razvan Ungureanu, pentru o discutie de clarificare a situatiei legate de avizul solicitat de procurori Camerei Deputatilor privind incuviintarea urmaririi penale a ministrului.

Premierul Ungureanu a anuntat joi, la Radio Romania, ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely si-a inaintat demisia. "Am luat nota de demisia domnului ministru si de aici incolo lucrurile intra in logica acestei situatii: demisia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Scrisoarea mea catre domnul presedinte nu contine o propunere de inlocuire a domnului Borbely cu alt nume, voi prelua interimar portofoliul Mediului", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat, miercuri, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar urmaririi penale fata de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR. Borbely este acuzat de de trafic de influenta (2 fapte) si fals in declaratii in forma continuata.