Fostul lider PSD Arad, Marius Lazar cunoscut ca apropiat al lui Mircea Geoana a lansat, marti, formatiunea politica sub denumirea PRODEMO. Lazar a fost exclus de catre Victor Ponta din PSD anul trecut si este acum presedintele partidului PRODEMO. Potrivit comunicatului de presa remis Hotnews.ro, noul partid impreuna cu miscarea civica creata de Mircea Geoana are ca obiectiv "reconstructia Casei Noastre Romania". Noua formatiune politica este de centru stanga progresista.

"Mircea Geoana este un politician Prodemo, respecta toate valorile noastre (...) Partidul nostru nu este o marioneta la indemana nimanui, ci un partid de sine statator, cu ambitii proprii, a declarat presedintele Prodemo, Marius Lazar.

Totodata, Lazar a anuntat ca partidul va avea liste proprii la alegerile locale si a exclus orice aliante electorale precizand ca obiectivul Prodemo este sa treaca singur, pe propriile picioare, pragul electoral la alegerile parlamentare din toamna. "Nu vrem sa pescuim candidati de peste tot. Toti candidatii Prodemo vor trebui sa treaca prin filtrul de onestitate si sa se supuna valorilor promovate de codul etic al Miscarii Romania Noastra", a spus Lazar.

Potrivit presedintelui Prodemo, formatiunea a fost infiintata in aprilie 2010, are sediul central la Casa Presei Libere si a organizat deja 32 de filiale judetene si detine circa 32.000 de membri.

Fostul presedinte al Senatului, independentul Mircea Geoana si-a lansat pe 16 martie miscarea civica Romania Noastra sub sloganul Construim Impreuna, Reformam Impreuna - Romania Noastra" si cu sigla o casa tricolora.