Democrat-liberalii au convenit sa ceara vot nominal in Parlament pe proiectul de revizuire a Constitutiei privind trecerea la sistemul parlamentar unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300, a anuntat luni seara liderul PDL Emil Boc, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in cadrul intalnirii informale a conducerii partidului s-au discutat si probleme legate de agenda masurilor de reforma asumate de PDL.

'Agenda reformei nu este inca finalizata. Avem reforma Constitutiei, am convenit sa cerem clasei politice vot nominal in Parlament la revizuirea Constitutiei pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300 pentru ca fiecare roman sa poata vedea cum se raporteaza fiecare ales din Parlamentul Romaniei la ceea ce au votat romanii prin referendum. Este dovada suprema de responsabilitate in fata oamenilor. Dupa sarbatorile de Paste acest lucru se va intampla in Camera Deputatilor cand speram sa intre in dezbaterea in plen proiectul de revizuire a Constitutiei', a declarat Emil Boc.

Proiectul de revizuire a Constitutiei se afla in dezbatere la Comisia juridica din Camera Deputatilor.

Despre candidatii PDL

Municipiul Bucuresti reprezinta o prioritate majora pentru PDL in alegerile locale, a declarat luni seara liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, la finalul unei sedinte informale a BPN care a durat mai bine de 4 ore si in care au fost dezbatute aspecte legate de scrutinul din 10 iunie.

'Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie toata lumea este faptul ca PDL este pregatit sa castige alegerile locale si sa continue guvernarea dupa 2012 alaturi de actualii parteneri de guvernare. Am discutat aspecte care tin de campania electorala locala, inclusiv municipiul Bucuresti care reprezinta o prioritate majora pentru PDL. Vom organiza lansarile de candidati atat la nivel national, cat si regional pentru alegerile locale', a afirmat Emil Boc.

La randul sau, presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a precizat ca in cateva zile vor fi anuntati si candidatii partidului la primariile sectoarelor 2, 4 si 5, dupa ce la sectoarele 1, 3 si 6 au fost stabiliti Theodor Paleologu, Liviu Negoita si Cristian Poteras, iar pentru primaria capitalei a fost desemnat candidat Silviu Prigoana.