Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca USL va depune la prima sedinta de plen cererea de revocare a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, insa reprezentantii PDL "s-au speriat foarte tare si au amanat toate sedintele de plen pana la Paste", transmite Mediafax. De cealalta parte, Roberta Anastase a declarat ca Victor Ponta are obsesia revocarii sale din functie, ca aceasta e o problema de natura medicala si nu de fond, aratand ca Ponta poate sa o rezolve cu un psihanalist sau, daca situatia este mai grava, sa se duca la un psihiatru.

"Depunem cererea de revocare a Robertei Anastase la prima sedinta in plen. Cei de la PDL s-au speriat foarte tare si au amanat toate sedintele de plen pana la Paste, ei chiulesc si isi iau banii in timp ce noi am donat toti banii", a declarat Ponta.

El a precizat ca USL o acuza pe Roberta Anastase de fraudarea votului de la Legea pensiilor si a altor voturi.

"La prima sedinta de plen la care cei de la PDL vor avea curaj sa vina, punctul unu va fi cererea de revocare a Robertei Anastase", a mai declarat liderul PSD.

Victor Ponta a spus ca s-a ajuns intr-o situatie in care nu se mai tin sedinte ale Camerei Deputatilor decat pentru "a apara o reprezentanta a lor care a fraudat un vot si care a incalcat grav o regula a Parlamentului".

"Daca ar exclude-o pe doamna Anastase, nu pe domnul Preda, ar avea de castigat in fata oamenilor. PDL sa gaseasca o persoana corecta si capabila sa numere corect voturile si sa aplice corect regulamentul Camerei Deputatilor", a adaugat Ponta.

Camera Deputatilor nu va lucra in plen in aceasta saptamana, deputatii urmand sa aiba activitate in comisii, a decis Biroul Permanent al Camerei.

Secretarul Camerei Dumitru Pardau a facut, luni, acest anunt, aratand ca nu sunt proiecte in dezbatere si ca trebuie recuperata activitatea din comisii.

El a spus ca, in plus, comisiile privind revizuirea Constitutiei si elaborarea legii electorale trebuie sa lucreze in aceasta perioada.

Potrivit unor surse parlamentare, Camera Deputatilor nu va lucra cel putin doua saptamani in sedinta in plen.

  • Anastase: Ponta are o obsesie - Roberta Anastase. Sa mearga la psihiatru!

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca liderul PSD Victor Ponta are obsesia revocarii sale din functie, ca aceasta e o problema de natura medicala si nu de fond, aratand ca Ponta poate sa o rezolve cu un psihanalist sau, daca situatia este mai grava, sa se duca la un psihiatru.

"Victor Ponta are o obsesie: Roberta Anastase. O obsesie pe care deja toti romanii o cunosc. Repet: nu e problema mea, e o problema de natura medicala pe care nu cred ca o pot rezolva eu", a afirmat Roberta Anastase in legatura cu declaratiile liderului PSD privind intentia de a o revoca pe Anastase din functia de presedinte al Camerei.

Ea a spus ca Victor Ponta "minte" si cand a spus ca a cerut revocarea ei din functie, dar si cand a promis ca va veni, impreuna cu grupul PSD, in plen la votul legilor importante cerute de Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Domnul Ponta este iar intr-o etapa de criza a lui personala (...) In primul rand, nu avem nicio solicitare, am avut Birou Permanent si nu a fost nicio solicitare depusa de vreun grup in legatura cu presedintele Camerei. Faptul ca domnul Ponta minte nu este o noutate", a aratat Anastase.

Ea a adaugat ca "Ponta minte din nou" atunci cand a anuntat ca el si grupul PSD vor fi prezenti la discutarea legilor importante, aratand ca saptamana trecuta au fost in plen initiative care vizeaza MCV, iar opozitia nu a fost prezenta.

Roberta Anastase a aratat ca parlamentarii din coalitie sunt prezenti in plen de fiecare data si muncesc, in timp ce Ponta "este legat de propria lui obsesie" in ceea ce o priveste.

"Aici nu este vorba de probleme de fond, ci de o obsesie. Nu pot sa o gestionez. Poate sa incerce cu un psihanalist, iar, daca situatiile sunt mai grave, poate sa se duca la un psihiatru", a mai spus Anastase.

Ea a respins argumentele invocate de PSD pentru revocarea ei din functie, precizand ca hotararile Curtii Constitutionale nu pot fi supuse votului in plen si ca, in privinta votului la legea pensiilor, justitia s-a pronuntat si "lucrurile sunt clare".

"Acestea sunt texte cand nu ai proiecte, nici solutii pentru romani, cand nu esti capabil sa vorbesti nici despre economie, nici despre problemele sociale, despre oameni, vorbesti despre obsesii. Fiecare cu fantasmele lui", a adaugat Anastase.

Ea a mai spus ca Dan Sova s-a intors de la studii privind Holocaustul si acum "loveste din nou pe Regulamentul Camerei".

"A mai lovit o data la Senat cu schimbarea lui Mircea Geoana, ca propunea nu stiu ce inlocuire, schimb de locuri, schimb de scaune. Acum inteleg ca pregateste un nou document de schimbare a presedintelui Camerei", a mai spus Anastase.