Senatorul PDL Mihaela Popa a anuntat luni ca si-a dat demisia din Biroul Permanent National al acestui partid. "Mi-am dat demisia dintr-un BPN care a fost acceptat, nu ales prin vot liber", a declarat luni, pentru Agerpres, senatorul PDL Mihaela Popa.

Ea a dezaprobat modul in care a fost format actualul BPN, considerand ca acest demers ar fi incalcat 'exercitiul democratic'.

"Daca eu ca profesor dupa un examen cu studentii spun dupa un timp ca am acceptat sa ia examenul inseamna ca am fraudat acea examinare si probabil ar trebui sa suport consecintele de rigoare. Cand un presedinte de partid spune ca a acceptat membri BPN inseamna ca a fost incalcat exercitiul democratic", a precizat senatorul PDL.

Totodata Mihaela Popa a subliniat faptul ca nu poate fi construita o democratie reala fara a avea un exercitiu democratic in partidul de guvernamant.

De asemenea, parlamentarul iesean a afirmat ca il va sustine in continuare pe premierul Mihai-Razvan Ungureanu in care isi pune mari sperante pentru a restaura imaginea Romaniei. "Sa deschidem concursurile reale si transparenta astfel incat sa aiba ocazia sa participe si tinerii la ocuparea de posturi in ministere, fara ca acestea sa fie date pe usa din spate. (...). In acest moment Mihai-Razvan Ungureanu are cea mai mare sansa sau cea mai mare nesansa, depinde de el", a conchis Mihaela Popa.

Anterior, vicepresedintele PDL Mihaela Popa anuntase, pe blogul sau, ca intentioneaza sa demisioneze din functia pe care o detine, din cauza ca alegerile de la Conventia PDL din 14 - 15 mai 2011 nu ar fi fost corecte.

Ea a mentionat ca zvonurile conform carora 'delegatii la Conventie ar fi fost obligati sa isi fotografieze votul pentru Emil Boc' i-au fost confirmate de afirmatiile presedintelui PDL, potrivit caruia ar fi 'acceptat' ca demisionarul Sorin Frunzaverde sa faca parte din conducerea partidului.

"Afirmatiile lui Emil Boc si il citez 'Am gresit cand am acceptat la Congres ca Frunzaverde sa faca parte din conducerea de varf a PDL' imi confirma indoiala ca alegerile ar fi fost corecte", preciza pe blogul sau Mihaela Popa, subliniind ca a crezut ca a participat 'la o Conventie Nationala a PDL unde au avut loc alegeri libere, iar membrii Biroului Permanent au fost desemnati prin vot liber' si nu a stiut ca fostul premier i-a 'acceptat pe o lista'.