Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca Uniunea nu abandoneaza proiectul Legii minoritatilor nationale, insa asteapta un moment propice pentru ca aceasta sa poata avea sustinere in Parlament, informeaza Agerpres.

"Noi vom sustine acest proiect si, in momentul cand vom avea sustinere si vom avea parteneri pentru a-l adopta, atunci se va vota acest proiect de lege. Nu abandonam legea. Nu am abandonat pana acum si nu abandonam. Legea invatamantului am tinut-o 10 ani, pana am avut majoritate pentru acest proiect. Nici legea minoritatilor nu o vom abandona, avem multe - multe argumente pentru acest proiect de lege", a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat ca proiectul de lege a figurat si in protocolul coalitiei guvernamentale cu PNL din anul 2005, cand parea ca liberalii ar fi de acord.

"Eu pot eventual sa pun intrebarea: cei care in 2006 au fost de acord, spre exemplu PNL - e adevarat era un alt PNL - cand au fost sinceri? In 2005-2006, sau in 2011? Nu pot sa va dau eu raspunsul, poate dumneavoastra reusiti sa va descurcati in acest labirint", a adaugat Kelemen Hunor.