Presedintele Senatului, Vasile Blaga, afirma ca "formula" prin care presedintele PDL, Emil Boc, a comentat plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid nu a fost cea mai buna intrucat acesta "a fost un om foarte important in PDL", iar "de-aici si pana la a-l face in fel si chip este un drum lung", relateaza Mediafax.

Vasile Blaga a comentat, joi, intr-o conferinta de presa la Oradea, reactia liderilor PDL la anuntul plecarii lui Sorin Frunzaverde din partid.

"Ma asteptam ca oamenii din conducerea partidului sa fi fost deja la Resita. Eu, daca eram secretar general, asa as fi procedat. Nu trebuie sa stai in birouri in Bucuresti in situatia in care iti pleaca din partid un prim-vicepresedinte, presedinte de organizatie si de Consiliu Judetean. Sunt acolo (in Caras-Severin - n.r.) nu mai putin de trei parlamentari si de 42 de primari si trebuia discutat cu ei, pentru ca am convingerea ca nu toti il vor urma pe Sorin, cu tot respectul pe care i-l port. Si, atunci, sigur, trebuia sa aiba loc o discutie imediata. Eu deja as fi avut-o, astfel incat sa avem o structura intermediara care sa se ocupe de alegeri si, sigur, dupa alegerile locale sa discutam pentru a avea o constructie la Caras-Severin", a spus Vasile Blaga.

Intrebat daca estimeaza ca vor avea loc si alte "dezertari" din partid, Blaga a raspuns ca nu crede in eventualitatea unor noi plecari, dar a adaugat ca si conducerea partidului trebuie sa isi "reevalueze activitatea".

"Evident ca fiecare dintre noi si, in special, cei care conduc partidul trebuie sa-si reevalueze activitatea, pentru ca nu este greu de inteles ca peste o astfel de situatie nu treci cu doua-trei declaratii publice", a spus Blaga.

De asemenea, intrebat cum apreciaza declaratiile lui Emil Boc in legatura cu plecarea lui Sorin Frunzaverde din partid, Blaga a aratat ca, desi nu aproba gestul acestuia, nici nu este de acord cu "formula" prin care presedintele PDL l-a facut "in fel si chip" pe fostul prim-vicepresedinte.

"Sorin Frunzaverde a fost un om foarte important in PDL. Deci, de-aici si pana la a-l face in fel si chip este un drum lung si nu cred ca a fost cea mai buna formula a domnului presedinte. Sigur, eu pot sa inteleg supararea domnului presedinte, dar sa nu uitam ca dumnealui a negociat intrarea in BPN a domnului Sorin Frunzaverde ca prim-vicepresedinte. Nu cu mine s-a negociat", a spus Blaga.

Intrebat in ce masura considera ca PDL ar avea nevoie de un congres extraordinar care sa consacre o noua conducere a partidului, Blaga a afirmat ca acesta "i-ar interesa pe militanti", dar nu ar fi oportun inaintea alegerilor locale.

"Nu cred ca trebuie sa ajungem pana acolo, cu un congres in preajma alegerilor locale. Pana la urma, sigur, asta i-ar interesa pe militantii nostri, dar ar fi putin interesant pentru populatie. Populatia ar fi interesata de analizarea ofertelor politice pentru conducerea administratiilor publice locale. Asta e agenda populatiei si va fi tot mai accentuata dupa Pasti. Deci nu cred ca ar fi nevoie de un congres in acest moment. Sigur, putem ajunge la formule mai consistente pentru coordonarea alegerilor locale", a afirmat Vasile Blaga.

Sorin Frunzaverde a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin din partea USL, in calitate de membru PNL.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, ca Sorin Frunzaverde "a abandonat si a tradat doua crezuri scrise si nescrise ale pedelistilor adevarati", primul aflandu-se scris chiar in imnul partidului, respectiv "Vantul bate, apa trece, pietrele raman".